Kruppa Géza

Vélemény és vita

Kudarc

Nekünk ma semmi sem sikerült – kesergett az önkormányzati előválasztás eredményhirdetése után, az ellenzék „demokrácia ünnepéről” hazafelé baktatva a megszégyenült DK-aktivista

Képtelen volt feldolgozni, hogy a DK alig néhány hete még az európai parlamenti választáson elért tizenhat százalékos eredményét most a pofára esés követte. A rossz kedvet csak fokozhatta, hogy Tarlós Istvánon ellenfelei nem találnak fogást. Azért gyűlölik, mert az „ellenségem barátja az ellenségem” szemlélet alapján a főpolgármester és Orbán Viktor szót értenek egymással.

A Tarlós vezette várost ámuldozó turisták milliói lepik el, és felszabadultan sütkéreznek Budapesten. Láthatják például az egyik legújabb budapesti színfolt, a Millenáris Park bővítése nyomán a kormány finanszírozásában alakuló oázist, amely a friss szemléletű városfejlesztés szimbóluma is lehetne. A Margit körúton a szocializmusban épült betonszörny irodaház, hajdani ipari minisztérium helyén nem lakópark vagy pláza épül, hanem mindenki örömére egy hatalmas játszótér.
A sokoldalú Ármány Olga úrinő, nem köpköd, mint a DK-s aktivista a munkáját végző televíziósra. A főváros lakosságának öt százalékát megmozgató ellenzéki roncsderbi vége azonban őt is felkavarta. Nem is ment el az eredményt bejelentő eseményre. Inkább hazaszaladt, hogy a ruhásszekrény magányában próbálja feldolgozni a kudarcot. Pedig hasznos lett volna a dacos elzárkózás helyett főnökével szót váltani, aki KISZ-es múltjából ötletet merítve vigasztalhatta volna, mondván, hogy semmi baj, minden csak tálalás kérdése. Példa rá a szocializmusból származó régi vicc. A szovjet és az amerikai autóversenyző küzdelmének győztesét a moszkvai rádió így jelentette be: a megméretésen az amerikai versenyző az utolsó előtti helyre szorult, míg a szovjet autós az előkelő második helyen futott be.

Kapcsolódó írásaink

Tamáska Péter

Tamáska Péter

May Károly és a zöldek

ĀA liberálisok az indiánokat is átneveznék az afroamerikai alapján, de még nem tudják, mire

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Az Ellenzék Könyve

ĀAzt írta Mikszáth, százhúsz évvel ezelőtt a Széll Kálmánról szóló karcolatában, hogy az idő elbánik mindennel, s leghamarabb a közepes dolgokkal