Nagy Ottó

Vélemény és vita

Spanyolcsizma

Baráti társaság, némi sör és sok történet, kivel mi történt, érdekesebb és unalmasabb sztorik, meg viccesek, néha halálosan vagy kevésbé komolyak

Baráti társaság, némi sör és sok történet, kivel mi történt, érdekesebb és unalmasabb sztorik, meg viccesek, néha halálosan vagy kevésbé komolyak. És akkor jön B., aki azt ecseteli, hogy milyen frankó gumicsizmát vett, mert éppen az kellett neki. Olcsó volt, jó, és minden célra alkalmas, amire egy gumicsizmát csak használni lehet, talán még többre is. Minőségét mutatja, hogy kellő technológiai precizitással még az is olvasható a szárán, közel a bebújónyíláshoz, hogy SAVALLO. Azaz szavalló, ami remek olasz, esetleg spanyol minőséget takar, és így ennyiért tényleg ajándék volt.

És akkor megszólalt T., hogy ez tényleg mind szép, csak a felirat, azzal van egy kis baj, meg ha már itt tartunk, akkor a technológiával. Mert neki is van hasonló lábbelije, azzal a különbséggel, hogy az olasz, de minimum spanyol feliraton bizony a megfelelő helyeken ékezetek is vannak, így az egzotikus márkanév SAVALLO-ból egyszerűen SAVÁLLÓ-ra változik, és rögtön értelmet is nyer. És a termék minősége is, hogy ha ennyi hibádzik a tetejéből, akkor máshonnét mennyit spórolhattak vajon ki belőle. Savba lépni vele biztos nem életbiztosítás, de a határban vagy istállóban megállja a helyét, amíg az anyaga tart.

Az a nagy helyzet, hogy ilyen savallo ellenzékünk van nekünk is. Elnéztem azt a híres felvételt Falus Ferencről, amikor nyakon önti magát, és bár nem gumicsizmában, csak egy gumipapucsban hajtotta végre a műveletet, savallo ő is. De ebbe a kategóriába tartozik Karácsony Gergely is, akit – miután annyi mindenkit elárult – most végre elárultak, és mindegy, hogy nyolc perccel vagy napokkal a nagy Kálmán Olgá-s bejelentés előtt. A kiugrott, köpönyegforgató műsorvezető is ebbe a kategóriába tartozik, aki annyiszor mondott nemet Gyurcsánynak, de aztán a végén mégiscsak bólintott. Pedig Tarlóssal annyi Olgácska után szembeszállni már nem bátorság. És ott van még Tóth Bertalan, aki nemcsak sok számmal nagyobb kabátot hord, de nagy neki a saját savallója is, nem véletlenül lép ki belőle állandóan. Talán mert megfogadta Forrest Gump tanácsát: Inkább abba lépj! Ami nem baj, de ő még jól is érzi magát benne, ami némi bölcsességre utal, hiszen kimászni amúgy sem tud belőle, várnia kell, amíg lehúzzák. És ott van még Gyurcsány, aki nevet az egészen, mert ezt a csizmát ő gyártja, és ő is osztja a komplett ellenzéknek, Szanyi kapitány legutóbb sok számmal kisebbet kapott, cirkuszolt is miatta rendesen. Ujhelyi meg akkorát az újabb brüsszeli öt évvel, hogy abba még az arca is belefért a balatoni ingatlanok mellé.

Ilyen savallo ellenzék tapicskol savallo gumicsizmákban mindenféle anyagokban, a sártól a nem mondom meg, miig, dagonyáznak, és egymást dobálják és keverik, kavarják, a nagy visszatérő pedig egy műkorundból préselt tutajon egyensúlyozva ezen a masszán evezőjével időről időre alaposan kupán vágja őket. Miközben a bevándorlási passzátszelet a felesége, Dobrev Klára fújja.

Kapcsolódó írásaink

Dippold Pál

Dippold Pál

Botránykeltők

ĀVilágszerte egyre erősebb támadások érik a keresztényeket. Milliókat üldöznek el hazájukból, százezreket mészárolnak halomra, templomainkat lerombolják vagy felégetik, papjaink torkát elvágják

Rab Irén

Rab Irén

Viccpárti alternatíva

ĀMi szükség van választási programra, ha úgysem olvassa senki? Ha úgysem tartják be a pártok?