Vélemény és vita

Fény és remény

Európában, így hazánkban is több nemzedék elméjébe és szívébe szerették volna kitörölhetetlenül bevésni a hazug, mérgező jelszót: „Világ proletárjai, egyesüljetek!”

álláspont

A kommunizmus prófétái, Marx és Engels azzal hitegették a proletárokat, hogy ha erőszakosan megdöntenek minden eddigi társadalmi rendet, csak láncaikat veszíthetik, s „cserébe egy egész világot nyerhetnek”. Az ipari és technológiai forradalmakkal – s a párhuzamosan gyorsuló globalizációval – azonban nem a munkások, hanem a tőke internacionáléja jött el, amely átfogó gazdasági, pénzügyi, politikai, kulturális, kommunikációs hadművelettel valóban felforgatta a hagyományos társadalmi rendet, megtámadta és meggyengítette a nemzetállamokat. Mindezt egy új varázsige, a világ egyesülése jegyében. S ezt szolgálja az ENSZ tavaly decemberben elfogadott globális migrációs paktuma éppúgy, mint az „európai egyesült államok” terve, vagy például a Facebook multimilliárdos alapítójának 2017 februárjában közzétett kiáltványa a „globális közösség építéséről”.

Az egységesült világot, „nyílt”, azaz katyvasztársadalmat álmodó és egyesült erővel építő globalista befektetők, politikusok, társadalommérnökök, valláspótlék-gründolók, véleménydiktálók mind egy akolból származnak. Mégpedig az angol idealista Morus Tamás Utópiájából, amely egy eszményi – a teljes egyenlőséget és igazságosságot megvalósító – állam víziója: „jó hely” (ógörögül eutopia), amely azonban nem létezik! Az elmúlt évszázadokban azonban egyre többen akarták megkonstruálni, a „felvilágosodott” francia forradalmároktól a marxista kommunistákon, az orosz bolsevikokon és a német nemzetiszocialistákon át a neoliberális globalistákig. Valamennyi utópizmusban közös a hagyományos kis közösségek – főként a család –, a keresztény hit/vallás és erkölcs, továbbá a nemzeti kultúrák, identitások gyűlölete, eltüntetési vágya. A kontinensek és civilizációk közötti népvándorlás-népkeveredés ösztönzése, támogatása, szervezése és finanszírozása a globalista utópizmusnak egyik legújabb s egyben legveszélyesebb eszköze. Ennek egyik guruja a Szocialista Internacionálé portugál exelnöke, az ENSZ jelenlegi főtitkára, a másik pedig az amerikai „filantróp” milliárdos, akinek globális ügynökhálózata a megvásárolt brüsszeli bürokratákkal, EP-képviselőkkel és befolyásos megmondóemberekkel (tekintélyes tudósok, népszerű művészek, bálványozott médiasztárok) karöltve építik a Globalista Internacionálét. Jelszavuk: Világ migránsai, egyesüljetek – Európában!

Ez idő szerint nem áll jól az őshonos európai népek szénája, de ezért saját magukat is okolhatják. Mert hálátlanok és hűtlenek lettek őseik örökségéhez, keresztény gyökereikhez, nemzeti hagyományaikhoz. Sokan anyagi aggodalmaik és földhözragadt kívánságaik rabságában élő egydimenziós, lélektelen emberek lettek, főként Európa jómódú, nyugati felén. Nem tudják, amit pedig a tizennyolc éves József Attila is tudott, hogy „Por és Istenpor vagyunk” – nemcsak testünk van, hanem lelkünk is, amit születésünkkor kapunk a Teremtőtől. Ráadásul a Szentlelket is megkaphatjuk – mint kétezer éve elsőként Jézus tizenkét tanítványa –, így lelkileg újjászülethetünk. Péter apostol pünkösdi beszédének hatására egyszerre háromezren születtek újjá, s ma már több mint kétmilliárd híve, követője van a kereszténységnek. Semmilyen utópia, egyedül a szeretetet és örömet sugárzó Szentlélek tudja egyesíteni ma is a különböző korú, nemű, nemzetiségű, nyelvű, kultúrájú embereket. A fény és a remény ünnepén ismét sokan megteltek az erő, a szeretet és a józanság lelkével, aminél nagyobb ajándékot senki nem kaphat.

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

Mennyei Béke

ĀKína az egyik legősibb emberi civilizáció bölcsője, egy olyan civilizációé, amely ma is ugyanabban a fizikai és kulturális térben létezik, és az elmúlt háromezer év során folyamatosan a világ legnagyobb népességű komplexuma volt

Csizmadia László

Csizmadia László

Szerva itt, csere ott

ĀAz ellenzéki pártok csőd felé menetelését nem bagatelizálhatjuk el. Működésük hasonlít a gazdaságban veszteséget termelő, így felszámolásra kerülő cégek haláltusájához

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom