Vélemény és vita

Újabb Trianon fenyeget

Soha nem tapasztalt, hihetetlenül erős, példaértékű egyetértés jött létre a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között 2010 tavaszán

Az Országgyűlés nemzetpolitikai döntést hozott, amely az egész magyarságot érintette. A parlament az év május végén elfogadta a 2010. évi XLV. törvényt a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről, amely a trianoni békediktátum kilencvenedik évfordulójáról megemlékezve a magyarság történetének e szomorú dátumát a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. A képviselőknek több mint négyötöde szavazott a jogszabály elfogadása mellett úgy, hogy a törvény szövegében Istenről úgy történt említés, mint a történelem uráról. Ilyen mértékű és tartalmú konszenzusra a mai időkben is nagy szükség lenne.

Kétségtelen, a trianoni békediktátum feldolgozatlan traumát hagyott nemzetünk tudatában, ez a magyarság legnagyobb tragédiája. Azonban a nemzeti emlékezés lehetőséget ad rá, hogy bebizonyítsuk: a nyelvéből, kultúrájából és keresztény hitéből erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után is képes a megújulásra, az előtte tornyosuló kihívások leküzdésére. Elég, ha csak a baloldal korábbi befolyásos kommunikátorának, Németh Gábornak az elmúlt napokban napvilágot látott nyilatkozatára gondolunk. Szerinte sem legenda, hogy a balliberális oldalon mindent Soros György irányít. Sőt, az egész annyira szervezett, hogy ha valaki politikai tényező lesz az ellenzéki oldalon, ott azonnal megjelennek a Soroshoz köthető álcivil szervezetek, és átnyújtják gazdájuk parancsát. Gondoljunk a Soros által pénzelt és maffiaszerűen működő ügynökszervezetekre, a dollármilliárdos pénzén gyalázkodó balliberális sajtó tevékenységére, a DK és a Momentum megerősödésére, a távozó ellenzéki EP-képviselőkre, akik eladták az országot csak azért, hátha külső segítséggel elérik a déli határaink megnyitását, a migránsok beengedését.

Ezek a kihívások egy közös veszélyre hívják fel a figyelmet: hazánkat és egyben Európát is egy újabb Trianon fenyegeti. A trianoni döntést fejünk fölött és akaratunk ellenére nagyhatalmak hozták egy hibás és igazságtalan politikai stratégia mentén. Trianonnal egy korábban nem létező, új Európa jött létre, amely magában hordozta a második világégés csíráját. Trianon nemcsak a magyarok tragédiája, hanem része volt egy európai méretű igazságtalan és veszélyes átrendeződésnek is. A békediktátum életképtelenségét az utána következő évtizedek igazolták, ennek ellenére a második világháború utáni békeszerződésekkel mégis megerősítették azt. A magyarság, de akár Európa nemzetei szempontjából is valójában mit jelentett a trianoni békediktátum? Idegen hatalmak akarata szerint és azok segítségével végrehajtott brutális terület- és népességvesztéssel járó határmódosítások, a nemzeti önazonosság felszámolásának kísérlete a nemzetköziség ideológiája jegyében.

Az elmúlt években az unió bukott vezetői részéről ugyanaz a hibás és igazságtalan stratégia volt tetten érhető, mint a trianoni döntés idejében, és ezért ma sem kisebb a veszély. Soros az elmúlt években a brüsszeli elitet és a hazai ellenzéket maga mellé állítva hadat üzent a kormánynak, és háborút indított az ország ellen. Az Európát elözönlő, határainkat fenyegető bevándorlók valóságos biológiai fegyverré váltak a kezében. A határainkon belül a bevándorláspártiak, köztük a Gyurcsány vezette ellenzék a nemzetek Európájának felszámolásának tervét tűzte zászlajára. Az ellenzék célja a nemzeti szuverenitás és identitás gyengítése, egy új, kevert népességű Európa létrehozása. Dobrev Klára is ellenzéki nagyvezírként, hűen önmagához, a bolsevik szellemiség reinkarnációjának beteljesedéseként hirdeti az európai egyesült államok létrehozásáról szóló torz elképzeléseit. Soros Györgynek és Brüsszelnek, továbbá a hazai ellenzéknek közös célja egy új Európa létrehozása, a földrész arculatának átformálása, szupranacionális jellegű újjászervezése. Az Európa újrarendeződését előkészítő folyamatban önjelölt közvetítőként a porond közepére perdült Németország és Franciaország, amely arrogáns módon az unión belüli globális hatalomként viselkedve diktátummal kívánta elfogadtatni a többi tagállammal a földrész jövőjéről szóló eszelős elképzeléseiket.

Az EP-választások eredményeit elemezve elmondhatjuk, eljött a régi rend vége! Hazánk a V4-ekkel együtt a gyakorlatban is érvényesülő, jogegyenlőséget biztosító, egyenrangú országok kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésének tekinti az uniót, és megkérdőjelezi a két centrumország magának vindikált „megmondó” hatalmi pozícióit, az unió jövőjét illetően kialakított hibás és igazságtalan stratégiáját. Ezért a levitézlett brüsszeli eurokraták dühe most Orbán ellen fordult. Az Orbán-kormánynak csak az a bűne, hogy sikeresen megakadályozta egy elmeroggyant európai rezsim felépítését, útjába állt egy újabb Trianon kierőszakolásának. Az EP-választások után pedig újabb szövetségesek álltak Orbán mellé. Egyre többek számára vált világossá, hogy Merkel és Macron a brüsszelitákkal karöltve, Soros akaratát végrehajtva mindannak az erőszakos széttépésére törekedtek a kontinensen, ami egybetartozott. Nem titkolt céljuk Európa nemzetállamainak felszámolása, a határok megszüntetése, az európai egyesült államok létrehozása. Muzulmán néptömegek betelepítésével mélyreható népkeveredés előidézése és így nemzeti identitások nélküli, internacionális európai társadalom létrehozása. Már nemcsak a nemzetállamok határainak átrajzolása, hanem egyenesen azok megszüntetése is a terv része.

Amit a brüsszeli eurokraták az új Európa-víziójukkal meg akarnak valósítani, az legalább akkora történelmi bűn lenne, mint Trianon volt. Ezzel szemben határozottan deklarálni kell, hogy mindenkinek joga van a saját kultúrájához, értékeihez, saját társadalmi berendezkedéséhez. A szövetség nem jelentheti egymás erőszakos megváltoztatásának a kényszerét. Az újonnan alakuló brüsszeli vezetésnek fel kell hagynia a kollektív önbecsapással, a valóság letagadásával. Brüsszelnek le kell mondania a liberális fundamentalizmus kényszeres exportjának utópiájáról, az elhibázott bevándorláspolitikájáról és a nemzetállamok elsorvasztásának tervéről.

Az EP-választások eredménye jól tükrözi a politika porondján végbement erőviszony-eltolódást a bevándorlást ellenzők és a nemzetállamok léte mellett kiállók, valamint a keresztény gyökerekhez ragaszkodók javára. Mindezt egyelőre az elvakult balliberális vezetők nem akarják tudomásul venni. Pedig amiről az unió nyugati fele még csak álmodni mer: a biztonságról, a rendről, a stabil és kiegyensúlyozott gazdasági növekedésről, az eltűnő munkanélküliségről, a családok megerősödéséről, azt a magyar kormány már meg is valósította.

Kapcsolódó írásaink

Kelemen András

Kelemen András

Fordul a csatahajó

ĀAz Orbán–Trump-találkozó valóban magában hordja a továbblépés lehetőségét a magyar–amerikai kapcsolatokban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom