Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Néptelen vádak

Valahol érthető, hogy Jávor Benedek nem fogalmaz meg nagyratörő terveket. Groteszk is lenne

álláspont

A brüsszeli feljelentőbajnok a Magyar Narancsnak az EP-választások hazai tétjét firtató kérdésére minap azt mondta, hogy ha meg tudják állítani a Fidesz előretörését, az lendületet adhat nekik a következő voksolásokra. Egyelőre elég lenne ennyi, ám valószínűleg ez sem fog összejönni. Sőt. Mindenesetre valós program és vízió helyett már megint legfeljebb a kormányhoz képest, pontosabban vele szemben határozza meg magát az ellenzék – ezúttal a hazai választópolgárok legfeljebb egyetlen százalékának támogatását bíró formáció politikusa nevében.

Orbán Viktor tehát a lámpa, opponensei pedig a körülötte repkedő bogarak. A fényforrás nélkül nem tudják értelmezni önmagukat, önálló gondolatuk nincsen. Nincs röppálya, csak kényszeres mozgás. Ha az ember valamelyik kormányellenes csatorna beszélgetős műsorára kapcsol, garantáltan arról értekeznek a vendégek, hogy a miniszterelnök és pártja már megint mit csinált. Vagy mit nem. És ez lényegében így megy már évtizedek óta. Legyenek Brüsszelben, Strasbourgban, Berlinben, Washingtonban vagy Budapesten, csak a panasz meg a rinya megy a magyar kormány ténykedése kapcsán. A szocik már odáig jutottak, hogy „patkánykormányzást” emlegetnek. Alternatíva nincs, minek is azzal vesződni.

Ráadásul ott tartunk, hogy ez a jelenség lassan európai szintre kezd emelkedni. Az egyes pártcsaládok által jelölt, egymástól azonban kevéssé különböző, lévén ugyanazt a balliberális egyenblablát mantrázó csúcsjelöltek szinte mind Magyarországgal fenyegetik az agymosott nyugati médián tartott uniós állampolgárokat. Legutóbb a múlt heti „vitán”. Demokráciáról és európai értékekről hadoválva rázzák az öklüket Budapest felé, miközben például a szocialista Timmermans anyapártja Hollandiában a túlélésért küzd, mivel a választók nem kérnek belőle. Vagyis ez a csapat is csúnyán elhasal a demokratikus mércén, aspiránsának furcsa mód mégis esélye van arra, hogy az Európai Unió kvázikormányaként működő Európai Bizottság elnöki székébe emelkedjen. Timmermans ajánlata pedig nagyjából ennyi: megvalósíthatatlan szociális intézkedések, még több brüsszeli hatalom és persze antiorbánizmus. Vagy ahogy arrafelé nevezik, antipopulizmus.

Összegezve: a nép által nem támogatott, mégis a nép támogatására hivatkozó, továbbá valamiféle túlfejlesztett liberális ideológiai katyvasszal házaló egyenpolitikusok kérik számon a nép által támogatott, mégis népellenesnek kikiáltott vezetőkön az úgynevezett európaiságot. Igaz ez a brüsszeli elitre és persze hazai barátaikra, például az európai egyesült államok hagymázas ötletét nyíltan is felvállaló Gyurcsánynéra vagy az immár néppárti tagságról álmodozó új kedvencre,
a nemrég még uniós zászlót égető Jobbikra. A sorból nem maradhat ki a Jávor- és Karácsony-féle Párbeszéd sem, amely éppen az MSZP-re akaszkodott parazitaként próbálkozik kijutni ismét az Európai Parlamentbe.

Ezzel szemben áll a magyar kormány világos és egyértelmű üzenete, a keresztény gyökerek megerősítésének szándéka, a nemzetállami szuverenitás megőrzése, továbbá a kontinenst hosszú távon is fenyegető migráció elutasítása. A jelek, illetve a felmérések szerint mindez egybecseng a választópolgárok akaratával, így előfordulhat, hogy a Magyarországnak jutó huszonegy EP-helyből akár tizenötöt is megszerezhet a Fidesz–KDNP. A képlet tehát egyszerű, egyeseknek mégsem számít.

A választói felhatalmazás terhétől megfosztott Timmermanstól és a hasonszőrűektől ugyanis tudjuk:
az a demokratikus, ami nem demokratikus.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Cinizmus az unióban

ĀMég dübörög a kampány. A bevándorláspárti elit – ha csak látszólag és szavak szintjén is –, de végre érteni véli, hogy a migráció tényleg több mint globális probléma

Petrin László

Petrin László

Brüsszeli kecsketermészet

ĀEgyre több információ kerül napvilágra a brüsszeli elit visszaéléseiről, korrupciós botrányairól