Vélemény és vita

Vörös fény

Az állítólag egymásnak rivális, néppárti Weber és a szocialista Timmermans együtt „harsogva zúgták a szélnek”, hogy Európát meg kell védeni a nacionalistáktól, s abban is teljesen egyetértettek, hogy az iszlám hozzátartozik Európához

álláspont

Ha akadna a józan eszű és ép lelkű európai polgárok közül valaki, aki még mindig nem látná világosan, kik és hová akarják vezetni az Európai Uniót, annak a két legnagyobb európai pártcsalád csúcsjelöltje egyértelmű választ adott csütörtök este a ZDF német köztelevízió által közvetített választási vitán. Az állítólag egymásnak rivális, néppárti Weber és a szocialista Timmermans együtt „harsogva zúgták a szélnek”, hogy Európát meg kell védeni a nacionalistáktól, s abban is teljesen egyetértettek, hogy az iszlám hozzátartozik Európához. Az utóbbi szerint az iszlám már kétezer éve Európa része, majd helyesbítette magát, hogy ezerötszáz éve tartozik az iszlám vallás és kultúra Európához. Nos, a több nyelven beszélő, művelt Timmermansnak érdemes lenne pótérettségiznie történelemből, akkor talán megtanulná, hogy az iszlám vallás még csak eztán lesz ezernégyszáz éves – az iszlám időszámítás kezdete ugyanis közismerten a vallásalapító Mohamed próféta Kr. után 622. évi Medinába települése. S miután a mohamedán arab hadak elfoglalták a nagyrészt keresztény Közel-Keletet és Észak-Afrikát, ezerháromszáz éve, 711-ben Gibraltárnál („Tárik sziklájánál”) léptek először Európa földjére, de a frank Martell Károly 732-ben Poitiers-nél megfutamította a kontinensünket meghódítani akaró muszlimokat, 740-ben Kis-Ázsiában pedig a bizánciak mértek vereséget rájuk, megmentve tőlük Európát és a kereszténységet.

Minderről azonban a nacionalizmusról és az iszlámról – a vele egy tálból cseresznyéző balga bajor társaságában – gagyogó hollandus semmit nem tud. Ellenben arról moralizált az EP-csúcsjelöltek szerda esti brüsszeli vitáján, hogy „Európa minden alkalommal elveszíti lelke egy darabját, amikor meghal egy menedékkérő a Földközi-tengeren”, s ezért szerinte egyes közép-európai országok a felelősek, amelyek továbbra is „elutasítják a szolidaritást”. Weber sem az Európát elárasztó muszlim migránsok, hanem a nacionalisták ellen hirdetett harcot. „Aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban” – jelentette ki a Fideszt ismét megfenyegetve, miután április végén látogatást tett egy ógörög pogány templom romjainál. Pár nappal később azonban a németországi Münsterben a bülbül-szavú bajor már arról papolt: „Éppen nekünk, kereszténydemokratáknak és keresztényszociálisoknak azt is ki kell mondanunk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem mú­zeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz.”

Ha Manfred Weber őszinte ember és hiteles politikus volna, akkor nem a bevándorláspárti, multikulti, keresztényellenes szocialista, liberális, zöld pártokkal fogna össze azért, hogy ő lehessen (aligha lesz!) az Európai Bizottság következő elnöke, hanem a bevándorlásellenes, a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát őrző-védő politikai erőkkel. Köztük a Fidesszel, amelynek elnöke, Orbán Viktor néhány napja is megerősítette, hogy büszkék vagyunk Európa görög, római, zsidó és keresztény örökségére és arra, hogy a világ élvonalához tartozó magyar kultúra ezer esztendőn keresztül gazdagította ezt az örökséget. „Ezért amikor úgy érezzük, hogy ezt a kultúrát veszély fenyegeti, akkor azonnal kigyullad egy vörös fény a fejünkben, és azonnal akcióba is lépünk.”

Az alkalmatlan és hiteltelen Weber–Timmermans-duó képmutató és önleleplező kampányolása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre több európai – köztük magyar – ember fejében kigyullad a vörös fény. Ezért fog sok-sok millió, hazáját és Európát féltő, felelős polgár akcióba lépni egy hét múlva, a sorsdöntő EP-választásokon.

Kapcsolódó írásaink

Kruppa Géza

Allergia

ĀA pollenszezon beköszöntével a pázsitfüvek pollen­jeit egészen Brüsszelig sodorja a szél. Allergiás tünetként ugyanis a magyar babaváró program is erősen csípi az Európai Bizottság bürokratáinak szemét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom