Vélemény és vita

Egy vicces ember

Fricska. „Ön lenne miniszterelnök? – Azt gondolom, igen, jobb miniszterelnök lennék Orbánnál. Egyrészt más a demokráciafelfogásom, másrészt a haragot és a gyűlöletet sosem tartom jó tanácsadónak”

És még mondja valaki, hogy száraz, szürke és humortalan ember ez a Tóth Bertalan! A szocialisták fővezírével készített Index-interjú csattanójaként jelentek meg a fenti mondatok – ekképpen összegzett a magyar kabarétörténet eleddig rejtett géniusza. A szerző próbálkozott komolyra fordítani a szót: érdeklődött a folyamatosan közröhejbe fulladó „összefogásról”, Bangónéról, az MSZP mélyrepüléséről, a DK nyomulásáról, ám a mi Tóthunk nem olyan legény, hogy megrettenne a kegyetlen tényektől. A szoci Dugovics Titusz fejest ugrik az irracionalitásba: szerinte a nullaszázalékos Párbeszéddel „megtalálták a közös pontokat”, Bangóné ügye már nem probléma, a DK erősödik, de az nem baj, egyébként pedig „igyekszem inkább az MSZP néplelkét arra rábírni, hogy mozgósítsunk, és ne aggódjunk.” Mondom, vicces egy ember.

Kapcsolódó írásaink

Tamáska Péter

Tamáska Péter

A zöldek és a német világ

ĀA német zöldek (Bündnis 90/die Grünen) honfitársaik minden fontosabb életszükségletébe beleszólnak, s 1998-tól a 2005-ös előre hozott választásokig még az ország kormányzását is kipróbálták

Kruppa Géza

Allergia

ĀA pollenszezon beköszöntével a pázsitfüvek pollen­jeit egészen Brüsszelig sodorja a szél. Allergiás tünetként ugyanis a magyar babaváró program is erősen csípi az Európai Bizottság bürokratáinak szemét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom