Ludwig Emil

Vélemény és vita

Panaszok és vizsgálatok

A lakásomban felhalmozódott papírjaim időnkénti megritkítása céljából lehordtam egy nagyobb adagot a lépcsőházunk melletti kukába

Miközben bedobtam, kiesett közülük két idegen levél. Felszedtem őket a földről, megnéztem és visszavittem magammal. Kíváncsivá tett, hogy vajon mi az ördögről szólhatnak? Elolvastam mind a kettőt. Az egyik levél egy úgynevezett műszaki termék meghibásodásáról szólt. „Panasz bejelentési jegyzőkönyv”, amelyet még 2017-ben kelteztek. A vásárlói panasz tárgya a készülék idő előtti meghibásodása volt, ami miatt vissza kellett vinni a boltba, hogy kicserélhessék. Az üzletben dolgozó bolti ügyintéző udvariasan fogadta, és számára a panaszlevél formáját ajánlotta a legjobb megoldásnak.

A jegyzőkönyvi felvétel során az alább „olvasható” szöveget idézem, rövidített formában: „Az ügyfél egy (X nevű) készüléket szeretett volna megvásárolni (X nevű) csomagban, azonban az ügyintéző nő M-es csomagba kötötte le. Előtte az ügyfél készülés nélküli hűség tarifában volt, így tudott nyugodtan a csomagok közül váalsztani (sic!), ennek a fejében egyeztek meg az S csomagban. A készülék itt is volt, illetve a telefonálási szokásait nézve tökéletesen megelégedett volna azzal. Ügyintézői hiba miatt, kérnénk, az S csomagra leemelést. A koleganő (sic!) beismerte a hibázását. A panasza jogos. Panasz kivizsgálásra továbbítva.”

Eszerint a régebbi ismerőseink között még most is lehetnek afféle Fülig Jimmy-rajongók a legendás Rejtő Jenő-regények korszakából.

A másik levelet is idézem: „Tisztelt Ügyfelünk! Kiegészítés céljából csatoltan visszaküldjük az alábbi megbízást, melyet nem tudunk teljesíteni. Mivel az aláírás nem a banknál bejelentet (sic!) módon történt. Nincs központosított aláírása. A bélyegző lenyomata nem a bejelentet bélyegző. A kötelezet, illetve jogosult bankszámlaszáma javított-hiánycikk-helytelen, a megnevezéssel nem azonos szervre utal. A kötelezett számla terhelésre letiltva. Az összes megjelölés letiltva. Nincs elegendő fedezet a számlán. Nem megfelelő a nyomtatvány. A fizető fél számla száma nem vállalkozói számlaszám.” És ez egy nemrégiben Magyarországra települt, vezető nemzetközi bank tisztviselőjének levele. Hozzá képest Fülig Jimmy csak egy tisztes beosztott volt.

Kapcsolódó írásaink

Szalai Attila

Szalai Attila

„Húsvéttisztelők”

ĀHúsvét vasárnapján, ami a liturgikus év legnagyobb ünnepe, a föltámadt Krisztust ünnepli a keresztény világ

Kelemen András

Kelemen András

Termőföld, szülőföld, anyaföld

ĀA jelen kormányzati időszak törekvései között egyre erőteljesebben merül föl a vidéki Magyarország és a magyar föld kérdése

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom