Bán Károly

Vélemény és vita

Szocialista típusú emberek

Elfogatóparancsot adtak ki Tiborcz István ellen, itt van a körözési fotója – ezzel a „szenzációs” címmel közölt hírt tegnap a DK-közelinek mondott Nyugati Fény hírportál

álláspont

Aztán amikor lázas sietséggel rákattintottunk a kis cikkecskére, kiderült, a kifosztás miatt körözött férfi budapesti illetőségű, tehát „sajnos csak névrokona a miniszterelnök vejének”, így sopánkodott a szerző. A jogállamiságra, az emberi méltóság tiszteletére gyanúsítottak vagy akár elítéltek esetében is mindig oly kínosan ügyelő „demokratikus” oldal hírforrása egy viccesnek gondolt ócska poénért képes volt páros lábbal megtiporni két ember, az érintett, illetve az annak áhított személy legelemibb személyiségi jogait.

Poénkodni persze éppen lehetett volna, például azon, hogy az említett hírcsatornán naponta éltetett és magasztalt demokrata néptribun, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök cége pert veszített a Magyar Nemzeti Bankkal szemben, amely tizenötmillió forintos bírságot szabott ki az Altus Portfolió Kft.-re, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt. A bíróság első fokon ugyanis azt állapította meg, hogy az Altus négyszázmillió forintnyi kölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, köztük a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított volt szombathelyi MSZP-s Czeglédy Csaba cégének. Pláne úgy, hogy a jogosulatlan kölcsönzés kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság is nyomoz.

Igaz, volt már ilyenre példa a bukott miniszterelnök életében, például amikor az államtól bérbe kapta a Parlament közelében lévő Szalay utcai irodaházat, vagy éppen a balatonőszödi kormányüdülő vízparti telekrészét, amit aztán az állam visszabérelt tőle, majd amikor lejárt a lízing futamideje, Gyurcsány maradványértéken, nagyjából ingyen hozzájutott a nagy értékű javakhoz. Egyébként tényleg csak banánköztársaságokban divat hivatalban lévő miniszterelnökként az államtól vagyont szerezni. Volt példa arra is a bukott kormányfő életében, hogy a behabzsolt állami vagyon a hatóságok érdeklődését is felkeltette, de valahogy mindig kicsúsztak a határidőből, s elévülés miatt meg kellett szüntetni az adott eljárást. Amikor pedig amerikai diplomáciai vonalról érkezett finom kérés a mai kormánypártokhoz, hogy a hatóságok méltóztassanak befejezni Gyurcsány kriminalizálását, azt a demokratikus oldalon nem tartották aggályosnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás függetlensége kapcsán.

De hagyjuk is Gyurcsányt, amikor éppen itt van nekünk Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő, akinek története akár vicces is lehetne. A „demokratikus” sajtóban persze ez is csak egy karaktergyilkolászás. Az úgymond szocialista típusú embernek a Szeviép egykori vezére szerint úgy hálálták meg az állami megbízásokért nyújtott segítséget, hogy harminc-negyvenmillióért felújították a szőregi házát. A politikus a botrányt kavaró nyilatkozat után azt eszelte ki, hogy meghívta a sajtót, nézzék meg, nincs itt semmi luxus. Csakhogy számlát még egymillióról sem tudott bemutatni.

Tegnap óta pedig ízlelgethetjük az újabb zaftos fejezetet. A volt Szeviép-főnök ugyanis már az Ujhelyi házának felújításával megbízott közvetítő céget is megnevezte, sőt elárulta, annak is biztosan van valami oka, hogy a nyilvánosság eddig nem tudott arról, hogy Ujhelyinek Badacsony térségében is van nagy ingatlana. Emlékeznek még az egykori szocikra, Hunvald repülőjére és hétmilliós karórájára, Hagyó BKV-s hűbérúri rendszerére és nokiás dobozára vagy Simon Gábor dollárszázezerekkel hizlalt svájci és osztrák bankszámlájára? Megnyugodhatunk, itt a szocialista típusú utánpótlás.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

A roncskommandó női tagozata

ĀA legnagyobb hiba, ha feladjuk a nemiségünkből fakadó tulajdonságainkat. Ez a lehető legrosszabb példa, amit mutathatunk a fiatalabb nemzedéknek

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Az arcátlanság határa

ĀA szocialista-liberális kormány meg sem szólalt a hitelezési politika bírálójaként. Hallgatott, mint hal a szatyorban. S ha már így tett, legalább most is hallgatna – vádaskodás helyett