Kruppa Géza

Vélemény és vita

Gyűlölni bolondulásig

A globalista erők és a nemzeti pártok közötti küzdelem Dávid és Góliát viadalának tűnhet, ám Dávid parittyája magában rejti a hazához kötődő lelki viszonyulást

A zsebében lapuló névtelen bankkártyája szerint titokban EU-s pénzen kistafírozott, a budapesti reptéren lefülelt szír terrorista az élő bizonyíték, hogy az Európai Bizottság mindannyiunkat át akar verni. De legfeljebb már csak május 26-ig csinálhat belőlünk április bolondját. Ekkor kiderülhet, hogy a kontinens állampolgárainak nagyobb része tényleg „hasznos idióta” vagy nem, és elzavarja a többség a továbbra is a kötelező kvótát nyomató brüsszeli bürokratákat.

Régi mondás szerint igazán akkor fejlődhetünk nagyot, amikor nehéz idők járnak ránk. Az általunk sokáig annyira irigyelt Nyugaton élő kortársaink azonban nem tudhatják, milyenek az igazi nehéz idők. Belesüppedve a létbiztonság puha foteljébe jókat szunyókáltak, életfunkcióik lelassultak, látásmódjuk beszűkült. Ezalatt mifelénk, a vasfüggöny innenső oldalán, Közép- és Kelet-Európa népei bőséggel kaptak lehetőséget a fejlődéshez. A nehéz idők évtizedeiben meg kellett küzdeni a napi betevő Trabantért is, és a hazugságok erdejében megtanulhattunk a sorok között olvasni. Migránsügyben is előbb kapcsoltunk és kapcsoltuk be a vészjelzőt.

Reménykeltő, hogy ha késve is, de szerte Európában sokasodnak már a bevándorlás- és Brüsszel-ellenes pártok. A V4-ek mellett egyre több a követője a migránsáradatot megállítani szándékozó erőknek. És a történelem szédületes sebességgel forgó színpadán legutóbb pél­dául maga Angela Merkel botlott meg a nyílt társadalom valamelyik biztonsági betonterelő elemében. A háta mögött „Gatyás Tyúk”-nak nevezett német kancellár bukás közben, egyensúlyát veszítve hirtelen belekapaszkodott a nagy felismerésbe: „A menekültek befogadása helyett inkább hazájukban kell segíteni őket.” Kitűnő reflexek, gyors észjárás!

Nemrég pedig a migránskérdést megvitató budapesti nemzetközi konferencián Nicolas Sarkozy, a ma is nagy tekintélynek örvendő volt francia elnök jelentette ki: „Az euró­pai országoknak meg kell állapod­niuk egy hatalmas Afrika-fejlesztési programban, a bevándorlásügy csak ily módon kezelhető.”

A magukat progresszívnek kikiáltó migránssimogató politikai erőknek könnyű a döntés, amikor azzal a kérdéssel szembesülnek, hogy érdek vagy érték. Náluk a két fogalom ugyanazt jelenti. Mert rövid távon nézik a világot, ahol csak a pillanatnyi haszon és a pénz lebeg a szemük előtt. A pénzzel kitömött globalista erők és a nemzeti pártok közötti küzdelem első látásra Dávid és Góliát viadalának tűnhet, ám Dávid parittyája magában rejti a szülőföldhöz, a hazához kötődő lelki viszonyulást.

A nemzetnek része az ellenzék is. Azzal együtt, hogy miközben az ország és Európa megmaradása a tét, a támogató kritika helyett őkelmék olyan sorsdöntő kérdésekkel hozakodnak elő, mint például a felcsúti tavon épülő szigetecske és a kisvasút forgalmi adatai. A hajéktalanokért, a mélyszegénységben élők növekvő tömegei miatt aggodalmaskodnak, miközben az országra zúdítanák a szociális ellátásra hajtó migránsok özönét. Náluk május végéig tart az áprilisi tréfa, amely szerint újabb balhékat keresve lyukas zoknival a zászlajukon, hazát árulva, tébolytól űzetve bolyonganak egyik helyszínről a másikra, miközben azt dúdolják: gyűlölni bolondulásig…