Belföld

Sára Botond: Az egyetlen kiutat a pandémiából az oltás jelenti

Vakcinainfó

Jelenleg a vakcina jelenti az egyetlen kiutat, hogy az olykor még meglepetéseket okozó pandémiából kilábaljunk, hogy újraindíthassuk az életünket – jelentette ki lapunk érdeklődésére Sára Botond.

Budapest Főváros kormánymegbízottja kifejtette, a kollektív felelősségtudat, a szolidaritás azt kívánná, hogy aki beoltatja magát, az nem csak azt jelenti, saját maga biztonságban van, hanem azt is, hogy másokat sem sodor veszélybe. Mint mondta, hazánk – más államokkal összevetve – az oltóanyag elérhetősége, a vakcináció megszervezése, valamint a készítményekhez való jutás szempontjából jóval előrébb jár, mint más EU-s országok.

Ezt mutatják az átoltottsági adatok – fogalmazott. „Mi jó pár hónappal előrébb vagyunk az újraindítás tekintetében, az emberek előbb kapták vissza az életüket” – mutatott rá Sára Botond, kiemelve, az oltakozás jelen pillanatban nem csak azért fontos, hogy a saját és mások életét meg tudjuk védeni, hanem azért is, hogy mindenki részesülhessen a lépcsőzetesen felépülő újraindításból.

Az oltásellenes megnyilatkozásokat érthetetlennek titulálta a kormánymegbízott, hiszen a vakcináknak hatásossága sokkal magasabb fokú, mint bármilyen negatív körülmény kockázata. „És minden olyan készítmény, ami ma Magyarországon elérhető, biztonságos” – oszlatta el a kételyeket Sára Botond. Hozzátette, szerinte az összes oltásellenes megszólalás, egyes vakcinatípusokról való lebeszélés emberéletekbe kerül.

Kapcsolódó írásaink