Tűrhetetlen

Tűrhetetlen (37.)

Pharaon szabadon jár-kel a nagyvilágban, az elmúlt években megfordult nemcsak Magyarországon, hanem Horvátországban és Franciaországban is

Több mint két évtizednyi zavartalan drog- és fegyvercsempészet, valamint pénzmosás után, amely tevékenységek mind-mind az amerikai hatóságok, sőt, mint láttuk, a Fehér Ház tudtával és segítségével zajlottak, ugyanezek az amerikai hatóságok 1991–92-ben elfogatóparancsot adtak ki a BCCI vezetői ellen. Ez az az elfogatóparancs, ami a mai napig, vagyis immáron huszonöt éve érvényben van.

Ez nagyon dicséretes, ám most ismételten idézzük hosszabban a 444-es Sarkadi Junior Prima Zsolt cikkét, hogy képbe kerüljünk az amerikai hatóságok valódi szándékait és tisztességét illetően!

Tehát Pharaon ellen 1991 óta elfogatóparancs van kiadva. Ehhez képest:

„Pharaont azonban soha nem kapták el, és kifejezetten furcsán állnak hozzá az amerikai hatóságok: ahogyan több ország (köztük Magyarország) titkosszolgálatai is észrevették, az amerikai hatóságok annyira passzívak az ügyben, hogy valószínűleg ténylegesen nem is akarják elfogni Ghaith Pharaont.

Az amerikai hatóságok egyetlen igazi próbálkozása az volt, amikor 2006-ban Szicíliában az FBI és az olasz rendőrség lerohanta a bankár jachtját, de Pharaon épp akkor nem volt a fedélzeten. Furcsa, hogy a rajtaütést épp akkorra időzítették, amikor Pharaon nem volt a hajón, hiszen a korábbi megfigyelések szerint Pharaon ekkoriban éveken át szinte folyamatosan a jachtján lakott.

Ha az elfogására nem is tettek komoly kísérleteket, azért tárgyaltak vele. A BCCI összedőlése utáni kártérítési eljárásban felmerült, hogy Pharaon megtarthatott több százmillió dollárnyit a bank vagyonából, azért érdemes lenne Pharaon vagyonát is zárolni, majd bevonni a kártérítésbe. A bank felszámolói azonban úgy ítélték meg, hogy ez nagyon időigényes és drága lenne, Pharaon ugyanis a legtöbb cégét és ingatlanját bonyolult strómanrendszeren keresztül birtokolja, ezt visszafejteni pedig nagyon nagy munka.

Ezért inkább úgy döntöttek, hogy megegyeznek Pharaonnal. Egy 2012-ben keletkezett BCCI-s belső dokumentum szerint 2001-ben meg is állapodtak, hogy Pharaon összesen 175 millió dollárt fizet a kártérítési kasszába, és ezt a pénzt Pharaon 2005-ig hiánytalanul be is fizette.

A felszámolók azonban valószínűleg tudják, hogy ezzel Pharaon olcsón megúszta, a 2012-es dokumentum szerint ugyanis később is többször felmerült, hogy még kérnek pénzt a bankártól a kártérítésekhez.

Eközben több, Pharaonhoz kötődő cég is felbukkant az amerikai hadsereg afganisztáni és iraki inváziója idején a katonai beszállítók környékén, és úgy tűnt, hogy az amerikaiaknak ezzel sincs nagy problémájuk. Ráadásul egy Pharaonhoz erősen kötődő cég 2008-ban szerződést kötött az amerikai hadsereggel, és 120 millió dollár értékben szállított repülőgép-üzemanyagot az amerikaiaknak.

Érthetetlen, hogy ha az amerikaiak szerint Pharaon tényleg annyira veszélyes bűnöző, akkor miért üzletelnek vele, és miért nem kapják el. Vagy ha már üzletelnek vele, és a BCCI felszámolói is megegyeztek Pharaonnal, akkor egyáltalán mi értelme még mindig érvényben tartani a letartóztatási parancsot.

A parancs kiadása óta Pharaon többször is megfordult az Európai Unióban, itt pedig az amerikai hatóságok tényleg könnyen elérhették, ahogyan a magyar kormányt is kérhették volna, hogy tartóztassák le a bankárt.”

Fantasztikus, nem?

Az amerikai hatóságok kiadnak egy elfogatóparancsot valaki ellen, aki az elfogatóparancs kiadása előtt több mint húsz évig az amerikai hatóságok tudtával és segítségével csempészte a drogot és a fegyvert, továbbá mosta a pénzt, valamint fizette le az amerikai hatóságokat és az amerikai kormányzatot, majd az elfogatási parancs kiadása után soha többé nem kapják el az illetőt, hanem vigyáznak rá, és üzletelnek vele.

Pharaon szabadon jár-kel a nagyvilágban, az elmúlt években megfordult nemcsak Magyarországon, hanem Horvátországban és Franciaországban is (ezekről az országokról lehet tudni eddig, de könnyen lehet, hogy bejárta egész Európát!), és soha, sehol nem esett semmi bántódása.

S hogy miért?

A 444 eufemisztikusan úgy fogalmaz, hogy Pharaon „komoly CIA-s kapcsolatokkal rendelkezik”. Mi menjünk beljebb egy szobával: szerintünk Pharaon ugyanúgy a CIA ügynöke, ahogy az volt a pakisztáni Haq tábornok is, továbbá CIA-ügynök volt Szaddám Huszein is és Oszama bin Laden is – a CIA és az Egyesült Államok nagyobb dicsőségére!

Persze, a mi politikai közösségünk talán nincs igazán meglepve ezek hallatán, de azért mégis… Amikor ilyen töménységűvé válik a szemforgató aljasság, kétszínűség, az elvtelen és becstelen önzőség – szóval amikor ennyire szemérmetlenül lelepleződik az Egyesült Államok valódi énje, akkor azért mégis kissé megszédül az ember.

És a befejezés még mindig hátra van! 

(Folytatjuk)