Tudomány

Bámulatos látvány

Az űrhajós az ISS-en töltött utolsó napját a piramisok tökéletes felvételének elkészítésére használta fel

Terry Virts nyugalmazott NASA-asztronauta az űrállomás fedélzetén töltött ideje nagy részét arra használta fel, hogy hihetetlen felvételeket készítsen a Földről lentről vagy fentről, attól függően, hogy milyen irányban tájékozódott – írja az IFLScience.

Bámulatos látvány
Fotó: NorthFoto
Objektum doboz

Valójában, amikor Virts második útja az ISS-en a tervezettnél egy hónappal később ért véget, még mindig az űrben akart maradni, hogy ezt a látványt élvezhesse.

„Készen álltam arra, hogy odafent maradjak, mert szerettem volna még képeket, videókat készíteni” – mondta Virts 2015-ben a Time-nak. „Ha űrhajós vagy, aki az űrben repül, úgy kell tekintened rá, mint az utolsó repülésedre. És ezért élvezned kell. Nekem pedig hátralévő életemet a Földön kell töltenem.”

A családtól, barátoktól és a gravitációtól (na jó, nem egészen) távol töltött, extra idő talán megérte egy felvételért, amely jelenleg az interneten futótűzként terjed. Az ISS-en töltött utolsó napján egyben az űrben töltött utolsón, mielőtt űrhajósként nyugdíjba vonul, Virts egy utolsó látványos felvételt készített a piramisokról a magasból.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink