Tudomány

Perui tudósok felfedték az igazságot az idegen múmiákról

Döbbenetes tények derültek ki

Az interneten az utóbbi időben aktívan vitatkoznak a Peruból származó rejtélyes „humanoidokról" amelyek heves viták tárgyát képezték a tudományos szférában. Tudósok azonban vizsgálatot folytattak a rejtélyes leletek eredetének kiderítésére, és kiderült, hogy emberi beavatkozásról van szó – írja a RIA Novosztyi nyomán a pravda.ru.

Perui tudósok felfedték az igazságot az idegen múmiákról
A régészek a perui Lima városában (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Klebher Vasquez

Tavaly Jaime Maussan mexikói idegenkutató két perui múmiát mutatott be, azt állítva, hogy azok űrlényekhez tartozhatnak. Kijelentette, hogy a két apró, mindössze 60 centiméter magas test mintegy 1000 éves múltra tekint vissza.

„Ezek nem emberi eredetű lények, nem részei földi evolúciónknak" – állította Maussan.

A tudósok által végzett vizsgálatok azonban bűnügyi jeleket tártak fel a múmiák testén. A röntgenvizsgálat kimutatta, hogy az egyik „humanoid" feje egy emlős koponyájának felel meg, a csontok pedig madaraktól kölcsönzöttek. A holttestek maradványait a spanyol gyarmatosítás előtti időkből származónak tulajdonították. A perui kulturális miniszter kijelentette, hogy a felfedezett maradványok múzeumi kiállítási tárgyak voltak, és illegálisan vitték el őket onnan. Úgy tűnik, az idegenkutatóknak újabb előadásra kell készülniük – de már a bíróságon.

A tudományos bizonyítékoknak köszönhetően világossá vált, hogy a perui „idegenek" mesterségesen létrehozott tárgyak. Ez a felfedezés eloszlatta a földönkívüli eredetükről szóló mítoszt, és véget vetett a rejtélyes leletek természetéről szóló vitának.

Kapcsolódó írásaink