Tudomány

Föld körüli pályára kerül jövő héten egy óriási aszteroida

Nagyobb, mint a világ legmagasabb épülete

A világ legmagasabb épületénél kétszer nagyobb aszteroida kerül jövő héten Föld körüli pályára. Átmérője akkora, mintha két Burdzs Kalifát tennénk egymásra – írja a Life.hu.

Föld körüli pályára kerül jövő héten egy óriási aszteroida
Fotó: NorthFoto

A szakértők kettes ritkaságszámot adtak a hatalmas sziklának, ami november 2-án száguld el mellettünk, másodpercenkénti 7,96 kilométeres sebességgel. A kettes osztályzatot akkor kap egy aszteroida, ha évente egyszer érkezik a Föld közelébe

Tudósok szerint a 363505 (2003 UC20) nevű aszteroida egyelőre nem tűnik veszélyesnek a Földre, hacsak nem tér le valami miatt a pályájáról. Ha ez megtörténne, óriási pusztítást vinne véghez. A NASA szerint szerencsére 6–700.000 évente csapódik csak a Földbe pusztító erejű aszteroida.

„Egy ilyen hatalmas aszteroida óriási pusztítást okozna, a bolygó légkörének hatalmas tömegét lövellné ki az űrbe. A Földön a dolgok teljesen megváltoznának” – idézte a NASA tudósát, James Garvint a Daily Star.

Kapcsolódó írásaink

Miért szeretünk félni?

ĀA szívverés felgyorsul, izzad a tenyér, az izmok megfeszülnek, remeg a gyomor – a kellemetlen tünet ellenére sokan szeretik átélni a félelem érzését