Tudomány

Az első digitális bankkapszulát adták át Budapesten, az Állatorvosi Egyetemen

Jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni

Önálló ügyintézésre alkalmas digitális bankkapszulát adták át szerdán Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az első digitális bankkapszulát adták át Budapesten, az Állatorvosi Egyetemen
Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az intézmény H épületénél elhelyezett, az MBH Bank által üzemeltett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni. A kapszula és a kezelőfelület akadálymentesen is elérhető.

Az MHB a magyar FaceKommal közösen fejlesztette ki a digitális kioszkot, amelyben a számlanyitástól a hitelfelvételen át több banki szolgálatást lehet igénybe venni – hangsúlyozta Barna Zsolt, az MHB Bank elnök-vezérigazgatója a szerdai átadáskor.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az MBH Bank 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és több mint kétmillió ügyféllel jelentős erőt képvisel a magyar pénz- és tőkepiacon. A pénzintézet stratégiájának jelentős része a digitalizáció és az innováció, amelyet a bankfiókok modernizálásával is meghonosítanak – mutatott rá Barna Zsolt.

Az Állatorvostudományi Egyetem nagy hangsúlyt fektet a hallgatói közösséget szolgáló újításokra – hangsúlyozta Sótonyi Péter, az intézmény rektora.

„Ez a digitális kioszk lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók és a munkatársak könnyen, kényelmesen és akadálymentesen a legmagasabb biztonsági szabványoknak megfelelően intézhessék pénzügyeiket” – hangsúlyozta a rektor.

Az MBH Bank közleménye szerint az okoskapszulákat a bank első ütemben tíz magyarországi egyetemen telepíti, ezáltal is hozzájárulva a fiatal felnőtt korosztály pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. Először a Miskolci Egyetemen és a Győri Széchenyi István Egyetemen adták át a hallgatóknak az MBH Digitális Zóna elnevezésű tereket, ahol a digitális banki kioszk mellett ATM is található. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül az okoskapszulák kínálata – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink