Tudomány

Jön a 97 éves David Attenborough „Bolygónk, a Föld” sorozatának III. évada

Ennél jobb hír nem is kell a világnak

A a csodálatos életművű természettudós, dokumentumfilmes, ismeretterjesztő természettudományi filmek ötletgazdája hamarosan megérkezik a legendás sorozat harmadik évadával - írja a foldjaro.hu.

Jön a 97 éves David Attenborough „Bolygónk, a Föld” sorozatának III. évada
David Attenborough
Fotó: NorthFoto

Sir David Attenborough egy ikon: nincs az a természetkedvelő, természetbúvár, aki ne ismerné munkásságát, azt az elképesztő életművet, amit az idén 97 éves brit szaktekintély a magáénak tudhat. A közelmúltban mi is összeszedtünk róla néhány érdekességet, olyan tényt, amivel gazdagabbnak érezzük magunkat és kicsit jobban megismerjük Attenborough-t, ami a privát és a szakmai életét illeti. Talán Jane Goodallt tudjuk hasonló lelksedéssel hallgatni és figyelni, elképesztően boldogok vagyunk, hogy mindkét természettudós még aktív és alkot, mesél, tudást önt mindenkibe, aki fogékony a természettudományi és bolygóvédelmi témákra.

Mi magunk is rajongunk a Bolygónk, a Föld sorozatért, ami elképesztő költségvetéssel, éveken keresztül forgatott dokumentumfilm-sorozat, első etapjában 11 résszel, életközösségekről, a sarkvidékektől a mély óceánokig, a második 6 részes évadban pedig a szigetektől haladunk egészen a zsúfolt városokig.

Csodálatos felvételek, Hans Zimmer és az izlandi Sigur Rós éteri zenéje, valamint Sir David Attenborough szakmaisága és narrációja ad olyan magasságokat a produkciónak, ami egészen meghaladja a képzeleteket.

A sorozat trilógiára emelkedik, és ugyan a koronavírus-járvány miatt a forgatást jócskán el kellett halasztani, elméletileg az év végén már bemutatják a BBC One csatornán. Utána már „csak” ki kell várnunk, hogy streamelhessük! Az első epizód kezdőjeleneteit például a brit vidéken vették fel, egészen pontosan ott, ahol Charles Darwin sétálhatott, miközben a világrengető evolúció-elméletén dolgozott.

Kapcsolódó írásaink