Tudomány

A Harvard egyik tudósa egy földönkívüli „űrjármű” darabjait találhatta meg

A Harvard kutatója úgy gondolja, hogy a Csendes-óceánból kiemelt több mint 50 apró fémgömb intelligens idegenek munkájának lehet a nyoma. Mások azonban szkeptikusak – írja a Femcafe.

A Harvard egyik tudósa egy földönkívüli „űrjármű” darabjait találhatta meg
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/WBU/Wladimir Bulgar

Csaknem egy évtizeden át százával hevertek a Csendes-óceán mélyén egy talán földönkívüli látogató által „leejtett” kis mágneses gömbök. Most egy tudományos expedíció során felhozták ezeket a parányi golyókat – írták.

A portál szerint 2014-ben egy tűzgömb tűnt fel a Papua Új-Guinea felett, maga mögött szórva a törmeléket. Egy közeli amerikai kormányzati érzékelő több mint 110 ezer mérföld/órás (177 ezer km/h) sebességet mért, és a NASA Near-Earth Object Studies (CNEOS) központja észlelte annak becsapódását. Az üstökös az óceánba zuhant, mintegy 53 mérföldre (85 kilométerre) a parttól.

Avi Loeb, aki a Harvard Egyetem asztrofizikusa, arra törekedett, hogy megtalálja ezeket a törmelékeket. A sebessége és a Föld légkörébe való belépésekor bejárt pályája alapján Loeb úgy véli, hogy az objektum, amit Interstellar Meteor 1 (IM1)-nek nevezett el, egy másik csillagrendszerből származó maradvány lehet. Szerinte az is lehetséges, hogy az objektum idegen „technojelzéseket” hordoz magában, amelyek nem emberek által készített technológiára utalnak – állította Loeb a Daily Beast-nek adott interjúban.

A multimilliomos vállalkozó, Charles Hoskinson támogatásával és Loeb vezetésével expedíció indult a Csendes-óceánba az IM1 megtalálására. Eddig a legénység több mint 50 mágneses gömböt – vasból, magnéziumból és titánból készült apró gömböket – hozott fel, amelyek a meteor részecskéi lehetnek – írják.

Kapcsolódó írásaink