Történelem

Borssal és mézzel kenték be a péniszüket, hogy minél tovább bírják az ókori férfiak az együttléteket

Az ókori emberek sajátos szexuális kultúrával rendelkeztek

Mai fejjel is az ókori Görögországot tekintjük a kultúra bölcsőjének. Sok tudóst és bölcs gondolkodót adtak a világnak és megannyi színes legendával tarkították az világi irodalmat. Mindezek mellett már az ókori világ is sajátos szexuális kultúrával rendelkezett, de voltak köztük megdöbbentő és bizarr szokások is. Most ezek közül gyűjtöttünk össze párat – írja a promotions.hu.

Borssal és mézzel kenték be a péniszüket, hogy minél tovább bírják az ókori férfiak az együttléteket
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

1. Nem volt romantikus csókváltás

A görög arisztokrácia nem szívesen csókolózott hitvesével. Sőt kifejezetten lenézte ez a szokást. Akkoriban a férfiak, csak akkor csókolták szájon asszonyaikat, mikor hazaértek egy-egy vadabb tivornyából. És ezt akkor sem azért tették, mert hiányzott a kedves hitesük, hanem csak azért, hogy meggyőződjenek arról, hogy amíg nem voltak otthon, addig az asszony nem fogyasztott némi bort. A görögök mellett a rómaiak is kerülték a csókolózást, miután tudomást szereztek arról, hogy a Spanyolországból érkező római állampolgárok bizony saját vagy mások vizeletével mossák a fogukat.

2. Hosszabb örömért bekent pénisz

Az ókori indiaiak és görögök egy különleges keverékkel, mézzel vagy borssal és néha a kettő keverékével kenték be hímtagjukat a hosszabb örömszerzés érdekében. A görögök a legenda szerint egy különleges indiai gyógynövényt is alkalmaztak, amivel egy aktus alatt több orgazmust is el tudtak érni.

3. Férfi ruhában, rövid hajjal a nászéjszakán

Spárta erős férfiakról, hihetetlen fegyelemről és legyőzhetetlen hadseregéről volt híres az ókori világban. A férfiakat már kiskorukban katonának nevelték és alig látták a családjukat. Mivel a fiúk a legtöbb időt katonatársaik között töltötték, így gyakran együtt szerezték az első szexuális élményeiket. Hogy a nászéjszaka ne legyen kellemetlen a katonák számára, így az újdonsült feleségek férfi ruhában, rövid hajjal várták őket a nászéjszakán.

4. A gladiátoroknak nem csak a harctéren kellett megcsillogtatni tudásukat

A gladiátorok, habár rabszolgák voltak, hihetetlen népszerűségnek örvendtek az ókori Rómában. Igazi sztárok voltak és megszámlálhatatlan női rajongóval rendelkeztek. Így gyakran az is előfordult, hogy egy-egy úri mulatságon az arisztokrata nőket, néha férfiakat is, a véres harcok utána, az ágyban is szórakoztatunk kellett.

Kapcsolódó írásaink