Tech

A mikrosütőket is támogatja az okosotthonos szabvány legújabb változata

Az eszközök funkcióit is vezérelni lehet

Több évnyi ígérgetést követően tavaly piacra kerültek az első Matter okosotthonos szabványt támogató eszközök. A technológiát a Connectivity Standards Alliance (CSA) nemzetközi iparági szervezet fejleszti, a célja pedig az, hogy a jövőben a háztartásokban lévő okoseszközök gyártótól függetlenül képesek legyenek tökéletesen együttműködni egymással – erről ír az Origo.

A mikrosütőket is támogatja az okosotthonos szabvány legújabb változata
Képünk illusztráció
Fotó: Image Source via AFP/Pancake Pictures

A héten megjelent a Matter 1.3-as változata, amely újabb típusú eszközök támogatásával bővítette a szabvány képességeit. Így már a mikrosütőket, a sütőket, a főzőlapokat, a ruhaszárító gépeket, a szellőztetőgépeket, az elektromos autótöltőket, a vízszivárgást detektáló szenzorokat, a fagyérzékelőket, az esőszenzorokat és a mágnesszelepeket is támogatja.

A Matteren keresztül vezérelni lehet a támogatott típusú termékek fő funkcióit. A mikrosütők esetében például vezérelni lehet a mikrózás időtartamát, energiafokozatát, üzemmódját, továbbá ha van, akkor a szellőztető ventilátor sebességét és fényét. A mikrók képesek továbbá értesítéseket visszaküldeni a működésre utasítást kiadott eszköznek, azaz legtöbb esetben a használójuk mobiltelefonjának.

Kapcsolódó írásaink

Középpontban az okosotthon

ĀAz egyetemi hallgatók, az ipari szereplők és a mérnöktársadalom tagjai számára szervezett eseményen bemutatják, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület