Tech

Óriási újítás jöhet a szétnyítható mobilok piacán + VIDEÓ

Teljesen hátrahajtható a Samsung legújabb generációs érintőkijelzője

Óriási sikernek bizonyultak a szétnyítható érintőkijelzős okostelefonok, azonban az eredetileg bemutatott tabletes formaterv helyett végül a flipes dizájn hozta meg az áttörést. A Galaxy Z Flip és a társai elsősorban a fiatalok fantáziáját mozgatták meg, egyrészt mivel trendik, másrészt pedig a szétnyíható miatt kényelmesebben elférnek a zsebben - írja az Origo.

Óriási újítás jöhet a szétnyítható mobilok piacán + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Andrej Sokolow

A CES alkalmából a Samsung Display bemutatta a legújabb generációs szétnyíható paneljét. A Flex In & Out OLED típus nagy érdekessége, hogy 180 helyett már 360 fokban hajtható. Ebben komoly fantázia rejlik, elméletileg olyan mobilok készíthetők vele, amelyek kijelzővel befelé és kifelé is nyíthatók, így például meg lehetne szabadulni a jelenlegi modellek külső kijelzőitől.

Természetesen ehhez komoly fizikai védelemmel kell ellátni a kijelzőket, nehogy rövid idő alatt látványosan összekarcolódjanak a zsebben vagy a táskában való hordás során. A Samsung szerint ez nem probléma, Flex In & Out OLED tartósságának bizonygatására például homokot dörzsölt a panelhez és kosárlabdát pattogtatott rajta.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhetnek az új típusú panelt használó első mobilok.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink