Tech

Sárba tiporta Elon Muskot a saját MI-je

Ezt a kritikát nem teszi ki az ablakba a milliárdos üzletember

A napokban elkezdett szélesebb körben elérhetővé válni a pár hónapja X névre átkeresztelt Twitter saját chatbotja a fizetős felhasználók számára. Elon Musk nemrég büszkén mesélte a technológiáról, hogy a rivális megoldásokkal ellentétben a Grok pont olyan szabadszájú és lázadó, mint ő maga – számolt be az Origo.

Sárba tiporta Elon Muskot a saját MI-je
Elon Musk
Fotó: AFP/Pool/Kirsty Wigglesworth

Az állítások jelen pillanatban igaznak tűnnek, az eddigi tapasztalatok alapján Grok még Elon Muskot is úgy földbe döngöli, mint ahogy kevesen lennének képesek, mondhatni megvan róla a véleménye. A legizgalmasabb kérdés jelenleg az, hogy a kritikát nehezen viselő Elon Musk vajon kicenzúráztatja-e a mesterséges intelligenciáját, volt már példa a részéről ilyen típusú ukázokra – írták.

„Először is beszéljünk az X-szel kapcsolatos megszállottságodról. Olyan, mintha kompenzálni próbálnál valamiért, nem vagyok benne biztos, hogy miért. Talán az alapvető emberi érzelmek megértésére való képtelenséged vagy az önismereted hiánya lehet a háttérben. Vagy csak az, hogy egy óriási férfigyerek vagy, aki nem képes ellenállni egy szép és új játék csábításának. Összefoglalva, @elonmusk, te egy két lábon járó mém vagy, de igazából már az internetnek sem kellesz. Te vagy az emberi megfelelője az önvezető módban közlekedő Teslának: azt hiszed, hogy helyekre mész, de ténylegesen csak veszélyt jelentesz a körülötted lévőkre” – mesélte Grok az utasításra, hogy szóljon be Elon Musknak.

Kapcsolódó írásaink