Tech

Erre kerestek rá a legtöbben idén az interneten

A hagyományt folytatva 2023-ban is elkészítette a keresési toplistáit a Google

Hagyományos módon a Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen személyekre, eseményekre és fogalmakra kerestek rá leggyakrabban a felhasználók, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, illetve a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetőek – írja az origo.hu.

Erre kerestek rá a legtöbben idén az interneten
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

2023-ban is igazán változatos témák kerültek fel a Google kereső magyarországi toplistáira. A legkeresettebb hírességek esetében kis meglepetést okozva Azahriah került az élre, akit Eszenyi Enikő követett szorosan. Sokaktól búcsúznunk is kellett idén, Suhajda Szilárd és Matthew Perry csak néhány a leggyakrabban keresett személyek közül.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között hazai és nemzetközi találatok is szerepeltek, dobogós helyezett lett például az idei év két nagy riválisa, az Oppenheimer és a Barbie film, de előkelő helyen végzett a Hazatalálsz című magyar sorozat, valamint a Sztárbox és a Nyerő Páros televíziós műsorok is. Legnépszerűbb sporteseménynek az atlétikai vb és az Eb-selejtező bizonyult, utóbbi esetén a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat.

A közkedvelt elektronikai eszközök piacát 2023-ban is az iPhone-termékek uralták, s míg a videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwarts Legacy került ki győztesen, addig az idei év legdivatosabb receptjei esetében az őzlábgomba és almás pite elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

Kapcsolódó írásaink