Tech

Több mint 300 millió példány kelt el a Minecraftból

Ez már történelem

A Minecraft az első videójáték a világon, amelyből 300 millió példányt sikerült eladni. Az utóbbi évek legnagyobb sikereként emlegetett GTA V a fasorban sincs hozzá képest – írja a hvg.hu.

Több mint 300 millió példány kelt el a Minecraftból
Minecraft
Fotó: NorthFoto

A Minecraft lett a az első olyan játék, amely eladási száma elérte a 300 milliót. A fejlesztő Mojang Studio a hétvégén jelentette be a nagy hírt. Az építkezős játék ezzel jócskán maga mögött hagyta a címre szintén pályázó kultikus alkotást, a GTA V-t, amelyet 2023 augusztusáig 185 millió példányban értékesítettek.

A BBC emlékeztet: a Minecraft sem volt képes megközelíteni azt a szintet, amit a Nintendo hozott össze:

a Super Mario-sorozat egyes részei összesen több mint 800 millió példányban keltek el.

A második legnépszerűbb franchise a Tetris, melynek különböző változataiból az 1980-as évek óta 520 millió példány kelt el. Persze nagy különbség van a 2001-ben az Ericsson telefonokon megjelent Tetris, valamint az androidos eszközökre, vagy épp iPhone-ra azóta megjelent változatok kinézete és játékmenete között.

A Mojang Studios vezetője, Helen Csang a rekord kapcsán úgy nyilatkozott, a 300 milliós szám „olyan mérföldkő, amelyről senki sem mert álmodni”.

A játékfejlesztő stúdió 2011-ben adta ki a Minecraftot, melyet 2014-ben 2,5 milliárd dollárért vásárolt fel a Microsoft.

A Google szerint a Minecrafthoz kapcsolódó YouTube-videókat már több mint ezermilliárdszor nézték meg.

Kapcsolódó írásaink