Tech

A lezárt dobozában is frissíthető már az iPhone

A hírek szerint a bolti eladóknak ehhez csak egy különleges padra kell tenniük a mobilt

Az okostelefonok első beüzemelése során megszokott, hogy a felhasználóknak elég sokat kell várniuk a szoftverfrissítések településére, hiszen a legyártásuk óta az operációs rendszerükből és az egyéb appjaikból is elérhetővé vált frissebb verzió, ezeket kötelező vagy érdemes rögtön telepíteni – írja az origo.hu.

A lezárt dobozában is frissíthető már az iPhone
Fotó: NorthFoto

A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman szerint az Apple térfelén még idén alaposan megváltozik majd a helyzet, a cég képessé vált naprakészre frissíteni a bontatlan gyári dobozban lévő iPhone-okat. A hírek szerint a bolti eladóknak ehhez csak egy különleges padra kell tenniük a mobilt, ez vezeték nélküli kapcsolattal felébreszti a készüléket, ráküldi az éppen legújabb iOS-t, majd kikapcsolja a telefont.

Ennek megfelelően az Apple Store kereskedésekben vásárlók a jövőben teljesen naprakész szoftverrel kaphatják majd kézhez az új mobiljukat. Ez nem csak kényelmi okból pozitívum a vevők számára, a megoldással elkerülhetőek az olyan helyzetek, mikor a készülékek elavult rendszerszoftverében lévő bugok gondokat okoznak az első beállítás vagy a kezdeti működés során.

Gurman tudomása szerint az új „frissítőpadok" az év végéig válnak elérhetővé az Apple Store kereskedésekben. Arról egyelőre nem esett szó, hogy melyik iPhone-okkal kompatibilis az újdonság, könnyen elképzelhető, hogy hardveres és szoftveres okokból az újabb modellekre korlátozódik a bevethetősége.

Kapcsolódó írásaink