Tech

Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 15 Pro készülékekkel

Több okot is felsoroltak

Csak múlt héten kezdte meg az Apple az új iPhone-ok értékesítését, ám hamar megjelentek az első negatív észrevételek a tulajdonosok részéről. Míg az alap iPhone 15 és 15 Plus szinte semmilyen vitát nem váltott ki, addig a „Pro” jelzéssel ellátott drágább és funkcionalitásban is erősebb társaik heves vitákat generáltak a titánium tartósságáról, az egész dizájn szilárdságáról, valamint az Apple új, 3 nm-es A17 Pro lapkáról is, ami valószínűleg a túlzott túlmelegedésért felelős és az akkumulátor élettartamának csökkenéséért – számolt be a Liner.

Elismerte az Apple, hogy gond van az iPhone 15 Pro készülékekkel
Három év után ismét az Apple a legértékesebb márka a világon
Fotó: AFP/Miguel Medina

A vállalat tájékoztatása szerint abban semmi különös nincs, ha a készülék első bekapcsolása után egy ideig melegedés tapasztalható, hiszen ezen idő alatt nagyon sok dolgot tölt le a a háttérben, ám emellett azt is felfedezték, hogy az iOS 17 egy meg nem nevezett hibája is hozzájárulhat a készülékek indokolatlan túlmelegedéséhez – írták.

Harmadik lehetséges okként a harmadik féltől származó alkalmazások legújabb frissítéseit jelölték meg, amelyek a rendszer túlterhelését okozzák. A kaliforniai vállalat közölte, együttműködik ezen alkalmazások fejlesztőivel, hogy a jövőben hasonló eset már ne fordulhasson elő – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink