Tech

Bekerült egy új gomb a Gmailbe: Egy, ami mindent visz

A technológia világában olykor a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb megváltást

Egy gombnyomással már több tucat e-mailt is kijelölhetünk a Gmail androidos alkalmazásában, így sokkal egyszerűbbé válik a felhalmozódott levelek törlése az appban – írta a Hvg.

Bekerült egy új gomb a Gmailbe: Egy, ami mindent visz
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

A technológia világában olykor a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb megváltást – vagy hiányoznak a legjobban. Egy gomb, egy funkció, és máris minden könnyebb.

Nagyjából ennyit tud az androidos Gmail alkalmazás új funkciója is, amely nem más, mint egy „Select all” (magyarul bizonyára: Összes kiválasztása) gomb, amellyel egy mozdulattal söpörhetjük ki a felesleges leveleket a postafiókunkból.

A gomb akkor fog előugrani, ha elkezdünk több levelet is kijelölni – így segítve a folyamatot. Ez a webes Gmailben már eddig is létezett, de a mobilos variáns még híján volt a lehetőségnek.

A nevével ellentétben azonban van egy megkötés, az „összes” ugyanis legfeljebb 50 e-mailt jelent egy lendülettel, tehát a tízezres levélhalmot nem ez a funkció fogja egy csapásra kisöpörni – de nagy segítség lehet, ha nem szeretnénk egyesével kijelölgetni a kukázásra szánt leveleinket.

Az újdonság a 9to5Google tapasztalatai szerint az újabb androidos Gmail-verziókban már megjelent, érdemes a Play Áruházban frissíteni az appot, ha eddig nem tettük meg. Az iOS-es változatról nem szól a fáma, és tapasztalataink szerint a legfrissebb iPhone-os Gmailben nem is ugrik fel a lehetőség.

Kapcsolódó írásaink