Tech

Nem gyullad ki az iPhone 15 az „androidos” kábeltől

Téves információval riogatták egyes kínai kereskedők a vevőket

Az Európai Uniónak az elektronikus hulladék csökkentését irányzó új szabályozásai rákényszerítették az Apple-t a saját fejlesztésű Lightning csatlakozójának kivezetésére, már a napokban piacra került iPhone 15 mobilcsaládot is USB-C kapuval látta el. Ez vevők és a környezet számára is pozitívum, nem kell többé drága pluszkábelt tartani a mobilok miatt – írja az origo.hu.

Nem gyullad ki az iPhone 15 az „androidos” kábeltől
Fotó: NorthFoto

Viszont a hétvégén volt némi kavarodás, az AppleInsider beszámolója szerint egyes nem hivatalos kínai viszonteladók azzal riogatták az iPhone 15-tulajokat, hogy az „androidos" USB-C kábelek kárt tehetnek az új mobiljukban, túlmelegedhetnek töltés közben. A telefonok dobozában hálózati töltő nincs, de az Apple ad hozzájuk gyári USB-C kábelt, így fennáll az esélye, hogy nem pluszeladások reményében terjesztették a téves információt.

Az állítást arra alapozták, hogy a mutogatott „androidos" USB-C kábelben kevesebb érintkező volt, mint az Apple által biztosítottban. Ez pusztán abból fakad, hogy az USB-C fizikai csatolófelület az USB-szabvány többféle verzióját is támogatja, a régebbi változatokkal kompatibilis kábelek kevesebb kontaktot használnak.

Nincs „Androidos" és „Iphone-os" USB-C kábel, csak szabványos és nem szabványos kábelek léteznek.

A nem szabványos modellek jellemzően nagyon olcsóak és noname gyártóktól érkeznek, ezért érdemes közismert márkától vásárolni a kábelt.

Kapcsolódó írásaink