Tech

Hatalmas újítást kapott a Facebook

Régóta vártunk már erre a funkcióra

Már hivatalosan is lehet több profilunk a Facebookon, trükközés nélkül, miután a közösségi oldal maga vezette be az új funkciót. Ráadásul ezek kezelése is egyszerű és kényelmes lesz, nem kell állandóan ki- és bejelentkezni, ha váltani szeretnénk köztük - írta meg a HVG.

Hatalmas újítást kapott a Facebook
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Jelentős újítást kapott a világ legnagyobb közösségi oldala – mostantól egyszerre több személyes felhasználói profilt is létre lehet hozni, mely azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók „szabadabban” fejezhessék ki magukat a platformon.

Mindezzel a személyes és munkabéli dolgokat is szeparálni lehet, hiszen készíthetünk egy profilt privát célokra, ismerősökkel történő kapcsolattartásra, míg egy másikat, mellyel csak a munkatársaink az ismerőseink – így nem vegyül a kettő.

Természetesen ez csak egy példa a sok lehetőség közül, számos esetben lehet szükség egynél több Facebook-profilra. További előny, hogy ezáltal a kezdőoldal is alkalmazkodhat az egyes használati szokásokhoz, hiszen míg mondjuk a munkabéli fiók algoritmusa a munkánkkal kapcsolatos dolgokra lesz kihegyezve, a privát profilé már nem fog ilyesmit mutatni, csak az ismerőseinkkel kapcsolatos dolgokat. A Meta bejelentése szerint mindig lesz egy fő (main) profilunk, ahhoz lehet továbbiakat (additional) hozzárendelni.

A techóriás bejelentése azt is ígéri, hogy könnyű lesz váltani az egyes profilok között, nem kell majd ki- és bejelentkezni.

Lesznek azonban olyan funkciók, amelyek a kezdeti időkben a további profilokban nem lesznek elérhetők; ide tartozik mondjuk a Marketplace, a platform randiszolgáltatása, a professzionális mód és a hazánkban eleve nem elérhető fizetés is.

Mint a TechCrunch érdeklődésére a Meta szóvivője kifejtette, egy ideje már tesztelték a lehetőséget, és – köszönhetően a pozitív fogadtatásnak – most látták elérkezettnek az időt a széleskörű bevezetésre.

Mint arról beszámoltunk, a napokban a logóját és néhány vizuális elemét is megváltoztatta a Facebook.

Kapcsolódó írásaink