Tech

Ezres nagyságrendben szabadulhatnak a világra az emberszerű robotok + VIDEÓ

Az üzem kapacitását évi tízezer robotra tervezik

A világon elsőként az Agility Robotics akarja beindítani az emberszerű, vagyis humanoid robotok sorozatgyártását – írja a firstclass.hu.

Ezres nagyságrendben szabadulhatnak a világra az emberszerű robotok + VIDEÓ
Fotó: NorthFoto

A cég hamarosan elkezdi építeni első gyárát az oregoni Salemben, ahol a Digit elnevezésű humanoid robotokat készítik majd nagy tömegben. A 175 cm magas, 52 cm széles és 65 kg súlyú Digit tipikusan emberi munkakörnyezetre tervezett, és ezért emberhez hasonló felépítésű robot, ami képes lesz egyszerűbb, monoton munkafeladatok elvégzésére.

A Digitek leginkább az anyagmozgatásban tehetségesek, dobozok pakolása, lépcsőzés megy nekik nagy biztonsággal, a targoncáktól azért még távol kell őket tartani. 16 kilogrammot bírnak el, és 16 órás műszakot is képesek végigdolgozni. Nincs szükségük cigiszünetre, ha lemerülnek akkor 8 órás dokkolással feltöltődve vághatnak neki a következő munkanapnak.

A létesítményben ezek a robotok saját maguk gyártásában is részt fognak venni, de mellettük lesz egy ötszáz fős hús-vér, emberi csapat is, akik irányítják majd az évi tízezer Digit legyártását.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink