Tech

Az Apple új fülhallgatója is megújult tegnap

Mi változott még az AirPods Pro-nál?

Tegnap az Apple bejelentette a legfrissebb termékeit és az eseményről mi is egy folyamatosan frissülő cikkben számoltunk be. A titán házas iPhone és a többi érdekes újdonság mellett az eseményen csak egy egész kis figyelem jutott az Apple legújabb fülhallgatójára, az AirPods Pro-ra, pedig itt is történtek érdekes változások – írja az origo.hu.

Az Apple új fülhallgatója is megújult tegnap
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az első és legfontosabb, hogy a második generációs AirPods Pro, az új iPhone-on mellett a korábbi Lightning-kábelek helyett USB-C-n keresztül töltődik. Emellett persze az Apple az AirPods töltésének egy másik módját is kínálja azzal a lehetőséggel, hogy a füleseket közvetlenül az iPhone-ról töltsük vezetékek használata nélkül.

A tegnapi eseményen, ahol a vállalat bejelentette legújabb készülékeit, az iPhone 15-öt és az Apple Watch Series 9-et, az Apple megosztotta az AirPods Pro új verziójának legfrissebb adatait, amelyek nagyon kevés érdemi hardverfrissítést tartalmaznak. A változó csatlakozó egy dolog, de a legérdekesebb változásokat az AirPods Pro esetében az iOS 17hozza majd el nekünk.

Az első új funkció, amire számíthatunk, az új Adaptive Audio mód, amely a környezeti hangoktól függően állítja be a zajszűrést. Ez azt jelenti, hogy az AirPodsnak tompítani tudja majd az olyan zavaróbb hangokat, mint a közeli porszívó, de nem feltétlenül szűri ki a fák között éneklő madarakat.

Ezenkívül az új Airpods automatikusan elnémítja a telefonon lejátszott médiát, ha felismeri, hogy valaki beszél a felhasználóhoz (tegyük hozzá gyorsan, hogy ezt a technológiát a Samsung Buds 2 pro fülese már régóta tudja).

Az Apple azt is elmondta, hogy a mesterséges intelligencia segítségével hozzáad egy személyre szabott hangerőbeállítást, amely aszerint finomhangolja magát, hogy a hallgató milyen beállításokat szokott használni. Ezen beállítások nagy része módosítható lesz az iOS 17-ben.

Az USB-C-t leszámítva ezek a fülhallgatók külsőre ugyanolyanok lesznek, mint a tavalyi második generációs AirPods Pro, amely a H2 chipet és olyan új lehetőségeket hozott, mint a testreszabott térbeli hangprofilok.

Az AirPods és az AirPods Max sajnos egyelőre továbbra is Lightning-csatlakozóval lesz szerelve. Ezek valamikor 2024-ben kapják meg az új csatlakozóikat.

Az AirPods Pro új verziója 249 dollárért lesz kapható szeptember 22-től.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom