Tech

A Microsoft szerint Kína mesterséges intelligenciát vet be az amerikai választók befolyásolására

A vállalat jelentést készített arról, hogy a kínaiak hogyan próbálnak meg az MI által létrehozott hamis közösségi médiafiókok segítségével hatást gyakorolni a jövő évi elnökválasztásra. Peking szerint a vádak tele vannak előítéletekkel és rosszindulatú spekulációkkal – számolt be a Hirado.

A Microsoft szerint Kína mesterséges intelligenciát vet be az amerikai választók befolyásolására
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A Microsoft kutatóinak csütörtöki bejelentése szerint hamis, kínaiak által ellenőrzött közösségi médiafiókok hálózatára bukkantak, amelyek célja, hogy befolyásolják az amerikai választókat a mesterséges intelligencia segítségével – írja a Reuters.

A techcég szerint a közösségi médiafiókok egy feltételezett kínai információs művelet részét képezik. A kutatók azt nem határozták meg, hogy a művelet mely közösségi médiaplatformokat érinti, de a jelentésükben szereplő képernyőképek alapján a Facebookról és az X-ről (a korábbi Twitter) lehet szó. A gyanú szerint Peking márciusban kezdte el használni a mesterséges intelligenciát angol nyelvű politikai tartalmak létrehozására, és amerikai szavazók „imitálására” – írták.

A washingtoni kínai nagykövetség szóvivője úgy nyilatkozott, a Kínával szembeni vádak, amelyek a hamis közösségi médiafiókok létrehozásáról szólnak, tele vannak előítéletekkel és rosszindulatú spekulációkkal. Hozzátette, Peking minden körülmények között az MI biztonságos használatát támogatja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom