Tech

Betilthatták az iPhone-t a kínai közigazgatásban

A külföldi technológiáktól való függőség enyhítése lehet az elsődleges cél

Váratlan hírrel állt elő a The Wall Street Journal, tudomása szerint megtiltották a kínai állami szféra egyes központinak titulálható egységeiben dolgozók számára a külföldi gyártóktól származó mobilok munkára való használatát, specifikus példaként az Apple iPhone-t hozták fel a források. Emellett kérik a dolgozókat, hogy az érintett magántulajdonú eszközeiket se vigyék be a munkahelyeikre - írja az origo.hu.

Betilthatták az iPhone-t a kínai közigazgatásban
Fotó: NorthFoto

A hírek szerint a lépés célja a külföldi elektronikai márkák termékeitől való általános függőség csökkentése, emellett pedig potenciálisan kiberbiztonsági megfontolások is állhatnak a háttérben. Nemrég Oroszország is tett hasonló lépést, július közepe óta nem használhatóak Apple által készített termékek a kereskedelmi minisztériumban.

Az ügy tágabb kontextusát az USA és a Kína közti politikai viták jelentik, az Egyesült Államok évek óta próbálja korlátozni egyes kínai nagyvállalatok szoftveres és hardveres csúcstechnológiához való hozzáférését, ami óriási lökést adott a nyugati technológiáktól való függetlenedési törekvéseknek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom