Tech

Életeket menthet ez a telefontrükk

Máris sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ha tudjuk: telefonunk erre is képes! – olvasható a borsonline.hu-n megjelent cikkben.

Életeket menthet ez a telefontrükk
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Sokszor elhangzott már: mobiltelefonunk több, mint egyszerű telefon, valóságos kis személyi számítógép, rengeteg funkcióval, amelynek egy részét még az igazi guruk sem ismerik. A következő trükköt az iPhone-használóknak ajánljuk a figyelmébe: elsősorban azoknak, akik éjszaka olyan környezetben közlekednek, amely nem feltétlenül tekinthető a legbiztonságosabbnak – de persze bárki számára hasznos lehet.

A trükk a következő: nyomjuk meg ötször röviden a készülék oldalán található kikapcsológombot. Ekkor az iPhone-unk átvált vészhelyzeti üzemmódba. Ha ekkor nem jelezzük neki, hogy tévedés történt, akkor hamarosan tárcsázza a vészhívószámot. Ugyanakkor nem csak ennyire képes: beállíthatunk ugyanis személyes segélykérő számokat is, azaz olyan ismerőseink számát, akiket azonnal értesíthetünk baj esetén. Ha ezeket a vészhelyzeti kontaktokat beállítjuk, akkor a telefonunk ezekre a számokra üzenetet küld majd, hogy veszélybe kerültünk.

A praktikáról egyébként a legutóbb egy TikTok-oldal számolt be. A Stories of TikTok-csatorna videóját eddig 11 milliószor játszották le, így igen sok iPhone-használóhoz eljuthatott az esetenként szó szerint életmentőnek számító módszer.

Objektum doboz

Kevés a térerő? Segítünk!

Az egyik igen népszerű praktika arra igyekszik megoldást találni, mit tegyünk, ha azt tapasztaljuk, hogy gyengébb a térerő, mint kellene? Állítsuk repülő üzemmódba a telefont, majd vissza. Ezzel arra kényszerítjük, hogy lecsatlakozzon az adótoronyról, visszakapcsolásnál pedig újat keressen. Sok esetben ugyanis egyszerűen a telefon „nem akarja elengedni" a régebbi jelet, még akkor sem, ha egyébként lenne erősebb, ezzel azonban lépésre késztetjük. A módszer természetesen jellegéből adódóan mozgásban lévő telefon esetében működik eredményesen, tehát ha utazunk valahová.

Kapcsolódó írásaink