Tech

Kiderült, milyen színű mobilt választ leginkább a magyar

Hiába a sok izgalmas szín, mégis a visszafogottság a legnépszerűbb

Bár ugyanannyiba kerülnek, az élénk színű mobiloknál jóval kelendőbbek a felújított okostelefonok piacán a visszafogott, jellemzően fekete, szürke és ezüstszínű készülékek. Kedvező áruk révén az összehajtható kijelzős telefonokkal is egyre többen tesznek próbát – írta a Blikk.hu.

Kiderült, milyen színű mobilt választ leginkább a magyar
A magyar vásárlók leginkább a visszafogott, például fekete, szürke vagy ezüstszínű készülékeket keresik
Fotó: Northfoto

Mivel ma már nemtől, kortól függetlenül a legtöbb ember mindennapjainak részét képezi egy okostelefon, olyan klasszikus „női” mobilokkal, amelyekkel a kétezres évek elején próbálkoztak a hagyományos mobiltelefon gyártói, ma már nem találkozhatunk, gyakorlatilag mindegyik modell uniszex kivitelű.

Ugyanakkor továbbra is léteznek olyan készülékek, amelyek egy tipikus okostelefonnál praktikusabban használhatók női felhasználók számára.

A kompakt méretű hagyományos okostelefonok mellett az összehajtható kijelzős, prémium készülékek lehetnek még érdekesek kimondottan női felhasználók számára, hiszen speciális kivitelük révén a zsebben, kis méretű retikülben is könnyebben hordozhatók ezek a mobilok.

A Rejoy.hu szakértői elárulták, hogy bár jellemzően színtől függetlenül ugyanannyiba kerülnek az azonos típusú és felszereltségű mobilok, árukat csupán az állapotuk (újszerű, kiváló, nagyon jó, jó) befolyásolja, a magyar vásárlók a leginkább mégis a visszafogott, például fekete, szürke vagy ezüstszínű készülékeket keresik.

Pedig a legtöbb okostelefon ennél izgalmasabb színekben is elérhető, a zöldtől, lilától, kéktől kezdve egészen a rózsaaranyig.

Kapcsolódó írásaink

Balesetek a GPS miatt

ĀSokan vakon bíznak a kütyüben, pedig életveszélyes helyzetek is kialakulhatnak miatta