Tech

Online segítség misehallgatáshoz

Otthonról, interneten keresztül követhetik otthonukból a szentmisét a Somogy megyei Tabon azok, akik személyesen már nem tudnának részt venni rajta. Magyarországon körülbelül 2,3 millió hatvan éven felüli vallásos ember él, tizennyolc százalékuk azonban - koruk vagy egészségi állapotuk miatt - nem tudja elhagyni otthonát, így templomba sem jut el.

Online segítség misehallgatáshoz
Fotó: mh

Dübörög a XXI. Század a Somogy megyei Tabon, ahol online miseközvetítéseket tartanak hogy az idős, nehezen mozgó vallásos emberek otthonról az élő közvetítést nézve követhessék a település templomában tartott szentmisét - írta közleményében a Magyar Telekom.

A szolgáltató a helyi plébánia számára tableteket és az úgynevezett streameléshez szükséges eszközöket is biztosít, amelyeket Sifter Gergely plébános a református és az evangélikus egyházközösségekkel megosztva használ majd a jövőben. Közleményükben kitértek rá, Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió hatvan éven felüli vallásos ember él, tizennyolc százalékuk azonban - koruk vagy egészségi állapotuk miatt - nem tudja elhagyni otthonát, így templomba sem járhat.

„A digitális megoldások erre a problémára is egyszerű választ kínálnak: a szupergyors, országosan elérhető mobil- és vezetékes hálózatoknak köszönhetően az országban szinte bárhol megvalósítható olyan online közvetítés, amely a helyi közösség idősebb tagjai számára az otthonaikba hozza el az adott települések templomainak istentiszteleteit” - fogalmazott a szolgáltató.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom