Tech

Feloldja az Amazon az online vásárlás dilemmáját

Az ünnepi idényre visszamenőleg is érvényes az Amazon internetes kereskedelmi cég új irányelve, vagyis, hogy akár különösebb indoklás nélkül is visszafizetik egy-egy náluk vásárolt termék árát, illetve annak visszaküldése sem kerül majd pénzbe.

Feloldja az Amazon az online vásárlás dilemmáját
Az ünnepi idényre visszamenőleg is érvényes az Amazon nevű rendelős oldal új irányelve
Fotó: AFP/ Thomas Samson

Kibővíti az Amazon az ingyenes visszaküldést és több millió olyan termékre terjeszti ki, amelyek eddig nem estek a támogatotti körbe: például az elektronikára, háztartási cikkekre és konyhai eszközökre is. Feltétel, hogy a termékeket az Amazonnak kell értékesítenie és kiszállítania és súlya nem haladhatja meg a ötven fontot, azaz a 22,68 kg-ot – írta cikkében a The Verge.

Az ünnepi idényre vonatkozóan az új irányelv visszamenőleges hatállyal lép hatályba, tehát minden olyan termékre vonatkozik, amelyet az Amazon-on vásároltak november 1-jétől, és aktív marad minden december 31-ig vásárolt termékre. A termék teljes árát pedig jóformán bármilyen okból visszatéríthetik.

A továbbiakban az Amazon ingyenes visszaküldési politikája érvényben marad, ám az ügyfeleknek jövőben a kézbesítés napjától számítva csak harminc nap áll rendelkezésére, hogy éljenek a lehetőséggel, a jelenleg érvényes két hónap helyett.

„Az Amazonnál folyamatosan fejlesztünk az ügyfelek tapasztalatai által, de nem csak egy termék megvásárlásakor, hanem a visszatérítésnél is” – nyilatkozta a The Vergenek Libby Johnson McKee, az Amazon nemzetközi kereskedelmi igazgatója. Hozzáfűzte, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk, bizalommal vásárolhatnak, tudván, hogy a nem tetsző tételeket néhány kattintással ingyen vissza tudják juttatni a cégnek.

Ami a részleteket illeti, az ügyfelek bármilyen okból visszaküldhetik a megvásárolt árut, ám annak új, bontatlan állapotban kell visszajutnia. Az ünnepek alatt az Amazon által 2019. november 1 és december 31. között szállított és teljesített árucikkek 2020. január 31-ig visszajuttathatók. A szolgáltatásról szóló részletes tájékoztatót itt lehet elolvasni.

Kapcsolódó írásaink