Tech

Így néz majd ki az Xbox új generációs játékkonzolja

Míg Sony legújabb konzoljáról, a PlayStation 5-ről hétről hétre derült ki valami újdonság, a Microsoft eddig kiválóan őrizte az új generációs konzoljának részleteit. Azonban úgy döntöttek a cégnél, a Game Awardson egyszerre árulnak el mindent. Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az Xbox Series X, az Xbox konzolok új generációja!

Így néz majd ki az Xbox új generációs játékkonzolja
Hivatalosan is bemutatták az Xbox Series X-et
Fotó: xbox.com

A konzol kinézete teljesen elüt a korábbi Xbox One és 360 esetében megtapasztalt dizájntól. A téglatest állított és fektetett helyzetben is tökéletesen működik, könnyebb lesz elhelyezni a szobában, továbbá nem kell pluszban tartókat vásárolni majd hozzá. A Microsoft Xboxának feje, Phil Spencer megerősítette, hogy a számítási teljesítménye a Series X-nek négyszer nagyobb lesz, mint a One X-nek, így tényleg semmi sem állhat a fejlesztők útjába, hogy a világ eddigi legszebb játékait tegyék le az asztalra. Természetesen azonnal be is mutatták, hogy mire lehet képes a Microsoft legerősebb konzolja, ugyanis levetítették a Senua’s Saga: Hellblade II előzetesét, ami alatt már az új Xbox Series X dolgozik - írja az esport1.hu.

Objektum doboz

A sima Xbox One-hoz képes nyolcszoros, Xbox One X-hez képest kétszeres teljesítményre képes a grafikus vezérlő. Az új konzolhoz természetesen új kontroller is jár, ennek a leleplezésével sem várt tovább a Microsoft. Tovább finomították a korábbi vezeték nélküli Xbox kontrollert, hogy elérjék a tökéletes formát, tömeget és kialakítást. Egyetlen új gomb fedezhető csak fel az eszközön, ez nem más, mint a Share funkció, ami lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy egyetlen gombnyomással készítsen képernyőmentéseket és klipeket az aktuálisan futtatott játékról. Az előző generációkkal és a Windows 10-es PC-kkel is kompatibilis kontroller minden Xbox Series X mellé jár majd.

Egy évet sem kell várni, a Series X két változatban érkezik majd 2020 őszén a boltokba. Gyengébb, de olcsóbb és a fenti paraméterekkel rendelkező drágább, de sokkal erősebb gépek közül választhatnak majd a vásárlók. Az ígéretek szerint ez lesz a világ „leggyorsabb” és „legerősebb” konzolja, vagyis a PlayStation 5 nyers teljesítményben alulmaradhat vetélytársával szemben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink