Tudomány

Mikulásnak adta ki magát egy hacker

Napjainkban egyre inkább elterjedtebbek azok az eszközök, amelyekkel felvértezve otthonunkat biztonságosabbá tehetjük azt. Ilyenkor azonban sosem árt az óvatosság, hiszen nem tudhatjuk, mikor bukkan fel valaki, aki Mikulásnak kiadva magát, beszélgetést kezdeményez gyermekünkkel, mint azt a napokban egy az Amerikai Egyesült Államokban élő család megtapasztalta.

Mikulásnak adta ki magát egy hacker
Mikulásnak adta ki magát egy hacker
Fotó: MH

A Mirror írta meg annak a Tennesseeben élő családnak az esetét, akiknél pár nappal azt követően, hogy felszereltek a nyolc éves lányuk szobájába egy videókamerát, bejelentkezett a „Mikulás”. Legalábbis egy ismeretlen férfi, aki meghackelve a kamerarendszert, magát a Mikulásnak adta ki.

Mint a cikk is írja, a kislány, akit Alyssának hívnak, először furcsa hangokat hallott kiszűrődni a szobájából, ami, mint kiderült, az ismeretlen férfi hangja volt.

Az történekről egy videó is készült, amin hallani lehet, hogy az ismeretlen férfi először Alyssa legjobb barátjának állítja be magát, majd közli vele, hogy ő a Mikulás.

Talán nem meglepő, hogy a nyolc éves kislány ahelyett, hogy boldogan társalgásba kezdett volna a „Mikulással”, inkább egyszerűen csak megijedt.

Habár a hackerről azóta sincs hír, az anyuka úgy nyilatkozott az esetről, hogy reméli, olyan valaki követte el a dolgot, akit ismernek.

A család azonban tanult az esetből, azonnal leszereltették a rendszert, és felvették a kapcsolatot a gyártóval.

Kapcsolódó írásaink