Tech

Veszélyes a digitális öregbítés az FBI szerint

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a FaceApp és a hozzá hasonló, főként Oroszországban készült mobilalkalmazások potenciális fenyegetést jelentenek, ezért arra kérnek mindenkit, hogy ne használják azokat - írja a BBC.

Veszélyes a digitális öregbítés az FBI szerint
Potenciális fenyegetést jelenthetnek a főként Oroszországból érkező mobilapplikációk
Fotó: AFP / NASIR KACHROO

Az Amerikai Egyesült Államok szenátora, Chuck Schumer vizsgálatot indítványozott az arcunkat megfiatalító vagy éppen megöregbítő mobilapplikáció, a FaceApp ellen, amelyre a napokban érkezett hivatalos közlemény az FBI-tól.

Objektum doboz

A orosz Wireless Lab alkalmazása az elmúlt évben hatalmas népszerűségnek örvendett szerte a világon, azonban már korábban is voltak arról híresztelések, miszerint annak használata óriási veszélyt jelenthet. Ez a fenyegetettség pedig abból adódik, hogy a képszerkesztő applikáció felhasználási feltételei között szerepel egy olyan kitétel, amivel a készítők örökös jogot nyernek az applikációval készített képek és azok felhasználási módja felett, amennyiben azt elfogadják.

Ezzel kapcsolatban korábban a gyártó úgy nyilatkozott, hogy semmilyen formában nem tárolja a termékén keresztül készült képeket vagy felhasználói adatokat.

Mindenesetre az FBI közleményében hangsúlyozza, hogy minden külföldi, főként orosz techcégek által készített alkalmazás, mint amilyen a FaceApp, potenciális veszélyt jelent a felhasználók számára.

Kapcsolódó írásaink