Tech

Engedély nélkül használja az iPhone-ok kameráit a Facebook

Aki eddig sem igazán bízott a Facebookban, az nagy valószínűséggel ezt követően sem fog, ugyanis kiderült, hogy a közösségi média iPhone-okra szánt applikációja titokban használja egyes készülékek kameráját, miközben a felhasználó a hírfolyamát görgeti - írja a The Next Web.

Engedély nélkül használja az iPhone-ok kameráit a Facebook
s
Fotó: thenextweb.com

Az elmúlt időszakban többen is arra lettek figyelmesek, hogy a Facebook applikáció engedély nélkül használja az iPhone készülékek kameráját, miközben a hírfolyamukat görgetik. A problémát először Joshua Maddux jelentette, aki felfedezéséről Twitteren osztott meg egy videót.

Objektum doboz

Mint később kiderült, a probléma egyedül az iOS 13.2.2-es verziójú operációs rendszerekre telepített Facebook applikációkon fordul elő, a korábbi iOS-ek és az Android azonban nem érintettek az ügyben, ugyanakkor egyesek szerint az is előfordulhat, hogy azokon csupán nem észlelhető a háttérben működő a kamera.

Nem sokkal később persze a Facebook is reagált a hírre, és igyekezték megnyugtatni a felhasználókat, hogy csupán egy hibáról van szó, ami egy másik probléma javítása közben került be az applikációba, a javítást pedig elküldték az Apple-nek.

Kapcsolódó írásaink