Sport

Drámai csatában győzött a Ferencváros a Trabzonspor ellen

A Fradi 75 percen keresztül emberhátrányban játszott

A Ferencváros 3–2-re nyert 18 000 néző előtt a Groupama Arénában a török Trabzonspor ellen a labdarúgó Európa-liga nyitó fordulójában.

Drámai csatában győzött a Ferencváros a Trabzonspor ellen
Adama Traoré csak a képen veszítette el a fejét. Nagyon higgadtan lőtte a kapuba a labdát az első félidőben
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A két kezdőcsapat felállása a következő volt: Ferencváros: Dibusz – Wingo, Samy Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei, Besic – Zachariassen, Tokmac, Adama Traoré – Boli.  Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Marc Bartra, Vitor Hugo, Denswil – Gbamin – Ömür, Bakaszetasz, Bardi, Trézéguet – Maxi Gómez.

A törököknél nem épült fel az első számú kapus, Ugurcan Cakir.

Szinte az első helyzetét értékesítette a Ferencváros, az ötödik percben Vécsei belöbbölte a labdát a tizenhatoson belülre, s a védők közül kirobbanó Tokmac a kapuba lőtt, 1–0

A 15. percben Civic piros lapot kapott, mert odalépett ellenfelének. Nehogy az legyen a forgatókönyv, mint a Köln–MOL Fehérvár meccsen. Akkor a hazaiak vezettek, de miután emberhátrányba kerültek, jött a fordulat. 

Támadott a Trabzonspor, Dibusz háromszor is fantasztikusan védett. Ellenben a 26. percben egy kontra után Besic passza után Tokmac kiszolgálta Traorét, aki a kapust megelőzve a hálóba lőtt, 2–0. 

A 38. percben szépítettek a törökök, Vécsei elveszítette a labdát, abból megindult a Trabzon, Maxi Gómez pedig a kapuba lőtt, 2–1. 

A 42. percben kezezésért büntetőt kapott a Ferencváros, Tokmac berúgta, 3–1.

A második félidőre a törökök hármat is cseréltek, Marek Hamsik is beállt. Jelentős labdabirtoklási fölényben játszottak, de a Fradi ellentámadásai veszélyesek voltak.

Wingo a lécet találta el, majd Traoré lövésénél a Trabzon kapusa védett szépen. 

Dibusz is remekelt, két távoli lövésnél is. Közben beállt a legutóbbi török gólkirály, Bozok is, aki a 71. percben szépített.

Fogyott az idő, de az erő is a Fradinál. A 87. percben Yazici a kapuba pofozta a labdát, de a VAR lest látott. 

Hármas sípszó, 3–2, három pont. Nyert a Fradi.

Kapcsolódó írásaink