Sport

Vonn és Svindal is érmet nyert az utolsó versenyén

Alpesisí-világbajnokság

Nagyon közel volt – pontosan két századmásodpercre – a norvég Aksel Lund Svindal ahhoz, hogy tizenkét év után újra világbajnoki aranyérmet nyerjen lesiklásban.

Aréban a 36 éves veterán olimpiai bajnoknál honfitársa, Kjetil Jansrud teljesítette gyorsabban a nehéz pályát az alpesisí-világbajnokságon. Svindal búcsúja így is szép lett, hiszen legutóbb öt éve nyert érmet vb-n. A szuper-G ezüstérmese, az osztrák Vincent Kriechmayr végzett a harmadik helyen. A női lesiklásban a 28 éves szlovén Ilka Stuhec megvédte címét. A szuper-G-ben bronzérmes svájci Corinne Suter egy hellyel feljebb léphetett a dobogón, a második legjobb idővel ért célba. Svindal után az amerikai Lindsey Vonn utolsó versenye is jól sikerült. A kedden hatalmasat bukó amerikai olimpiai bajnok világbajnoki bronzéremmel fejezte be hosszú, sikerekben és kudarcokban egyaránt gazdag pályafutást. A vártnál gyengébben szereplő osztrákok közül a Stephanie Venier szerepelt a legjobban, aki négy század másodperccel maradt le a dobogóról.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom