Sport

Visszatér hazánkba az Ironman

Tavaly Budapest lett a legjobb elsőversenyes rendező

Az Ironmen 70.3-at augusztus 22-én rendezik meg Budapesten, immáron második alkalommal. Több mint 4000 versenyzőre számítanak az idén.

ironman lead

Simicskó István sportért felelős államtitkár bevallotta, hogy az Ironman-távot még soha nem teljesítette, de nagyon tiszteli a triatlonversenyzőket. "Van értelme annak, hogy a kormány a triatlon mellé állt és támogatja a versenyt, mert ez a sportág dinamikusan fejlődik" - jelentette ki.

Az útvonalat biztosító fővárosi önkormányzat nevében Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: büszke arra, hogy Budapest felkerült a világhírű triatlonversenyek térképére. Szólt arról, hogy a tavalyi Ironman 70.3 a sportszakmai mellett gazdasági siker is volt, s ez több milliárd forint bevételt hozott a magyar gazdaságnak.

Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke beszédében azt mondta, amikor eldőlt, hogy Budapest és a Kropko Promotion kapja négy évre a verseny rendezését, a szövetség azonnal az esemény mellé állt, mert garancia volt Kropkó Péter neve, és az Ironman emblémája is. Az elnök hozzátette, a világelit jön Magyarországra, a hazai versenyzőknek pedig nem kell külföldre utazniuk ahhoz, hogy részt vegyenek egy ilyen rangos viadalon. Bátorfi arról is beszélt, hogy az idei verseny egyik újdonsága, hogy az 51,50 kilométeres táv lesz a hivatalos, olimpiai távú magyar bajnoki futam.

A szervezők augusztus 23-án szívbeteg gyerekeknek rendeznek "sétafutamot" a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekkardiológiai osztályának támogatására.

Videoüzenetben szólt a sajtótájékoztató résztvevőihez Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a német Hertha BSC vezetőedzője, a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány és a Gyermekszív Központ támogatására indított kampány fővédnöke és jószolgálati nagykövete. Megemlítette, hogy a családjában már volt szívhalál, ezért különösen fontos számára, ha szívbetegekről van szó, s ezért állt az alapítvány mellé.