Sport

Veszélyben Zuniga családja

Kolumbia kéri Olaszországot, hogy védje meg Zunigát

A kolumbiai külügyminisztérium arra kérte az olasz hatóságokat, hogy gondoskodjanak JuanZuniga és családja biztonságáról. A Napoli játékosa és családja halálos fenyegetéseket kapott, miután a kolumbiai védő csigolyatörést okozott Neymarnak.  

A hétfői közlemény szerint az olasz Napoli kolumbiai játékosa a közösségi oldalakon számos fenyegetést kapott, sőt a Twitteren a lakcímét is nyilvánosságra hozták.

A külügyminisztérium emlékeztetett arra, hogy Zuniga bocsánatot kért tettéért. A brazil szurkolóknak meg kell érteniük, hogy az ilyen ütközés a futball része, nyugalommal és toleránsan kell kezelniük az esetet - fogalmaztak a közleményben.

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot. A FIFA hétfőn közölte, hogy nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.
Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, néhány hétig biztosan nem futballozhat. A 22 éves csatár így sem a Németország elleni keddi elődöntőben, sem a hétvégi helyosztón - győzelem esetén a vasárnapi fináléban, vereség után pedig a szombati bronzmérkőzésen - nem léphet pályára.