Sport

Változásban reménykedik Ferenc pápa

Ferenc pápa reméli, hogy a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok arra ösztönzik a brazilokat, hogy a nehézségeket áthidalva egy csapatként fáradozzanak egy igazságosabb és biztonságosabb országért, illetve a remény- és örömteli jövőért.

Latin-Amerika legnagyobb országában, Brazíliában megszokott jelenség a korrupció, a szegénység, a kábítószer-fogyasztás és a bűnözés.

„Remélem, az olimpiai játékok szelleme egyaránt inspirál majd nézőt és résztvevőt, hogy megharcolhassuk a jó harcot, és együtt fejezhessük be a versenyt, amelynek díja nem egy medál, hanem valami sokkal értékesebb: a szolidaritáson alapuló civilizáció létrejötte” – mondta a katolikus egyházfő portugál nyelven zarándokok előtt a Vatikánban. „Földünk a kegyetlenségtől, fájdalomtól, háborútól, gyűlölettől és szomorúságtól beteg. A világ szomjazik a szolidaritásra, a toleranciára és a megbékélésre. Mindannyian az emberek nagy családjának tagjai vagyunk, kultúrától, bőrszíntől és vallástól függetlenül” – hangsúlyozta az Argentínában született pápa.