Sport

Tömegverekedésbe torkollott a McGregor-Nurmagomedov meccs

Az összecsapást a ketrecben az orosz bunyós nyerte egy fojtással +VIDEÓ

Közel két év után vereséggel tért vissza az MMA-ba Conor McGregor. Az ír harcos a negyedik menetben egy fojtással kapott ki az orosz Habib Nurmagomedovtól a UFC könnyűsúlyú bajnoki címéért rendezett mérkőzésen Las Vegasban. Az összecsapás után elszabadult a pokol, a dagesztáni bunyós és csapata verekedésbe keveredett a McGregor edzőjével, a nézőkkel, illetve a biztonságiakkal. A balhé nyomán Nurmagomedov segítői közül többeket letartóztattak.

mcgregor nurm
Nurmagomedov minden téren McGregor fölé nőtt. Fotó: Reuters
Alighanem az év legjobban várt MMA-meccsét rendezték magyar idő szerint vasárnap hajnalban, ez a csata tökéletes példa lehetett volna – és tulajdonképpen volt is – arra, amiért ezt a sorozatot létrehozták: hogy a különböző harcművészeti/küzdősport stílusok képviselői egy egységes szabályrendszer keretében mérhessék össze tudásukat. A szembenálló felek tökéletes ellentétei voltak egymásnak: az állóharcban jeleskedő, nagy ütéseiről híres McGregor és a birkózó múltjából következően földharc terén erős Nurmagomedov küzdelme igazi csemegét ígért, más kérdés, hogy végül elég egyoldalú meccset láthattunk.

A Sas becenevű orosz harcos ugyanis a találkozó nagy részében rá tudta kényszeríteni az akaratát riválisára: McGregor nagy elánnal rontott neki ellenfelének, de Nurmagomedov állta az ütéseket, majd hamar földre vitte az írt, aztán az első menet végéig nem is engedte ki a szorításból. A folytatásban aztán nem kis meglepetésre álló bunyóban is szép találatokat vitt be az orosz, egy jobbos ütésétől McGregor még a padlóra is került.

A harmadik menetre McGregor összeszedte magát, végig állva küzdöttek a felek, a negyedikben viszont ismét Nurmagomedov irányított, a földharcban szépen felőrölte ellenfelét, majd egy mögékerülés utáni fojtással feladásra kényszerítette az ír fenegyereket.

A fojtás, amivel Nurmagomedov lezárta a meccset:

Objektum doboz

McGregor ezzel második vereségét szenvedte el a UFC-ben, Nurmagomedov továbbra is 27-0-s mérleggel áll.

A meccs ugyan lezárult a negyedik menettel az izgalmaknak azonban korántsem volt vége, Nurmagomedov ugyanis kiugrott a ketrecből, hogy elégtételt vegyen az őt hergelő drukkereken, és McGregor egyik edzőjére is rátámadt. Az oroszt ugyan idővel sikerült megfékezniük a biztonságiaknak, Nurmagomedov csapatának tagjai azonban közben rátámadtak McGregorra, közülük aztán hármat le is tartóztatott a rendőrség. Az arénán belül fokozatosan elcsitultak a kedélyek, a büfében és a létesítmény előtt viszont a szurkolók közt folytatódott az adok-kapok.

Mentségül ugyan nem szolgálhat Nurmagomedovék viselkedésére, de meg kell jegyezni, hogy McGregor hónapok óta tudatosan keltette a feszültséget, hergelte ellenfelét, és ezen a téren bizony túl is lépte az elfogadható határt: áprilisban egy kukával támadt az orosz harcost szállító buszra, az eset kapcsán többen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A mérkőzés utáni balhé:

Objektum doboz

(Nemzeti Sport, Reuters nyomán)