Sport

Sebzett fenevad vár Nagyékra

Kézilabda. A női Bajnokok Ligájában a Ferencváros Érden, a Vipers Kristiansand ellen javíthat, a Győri ETO Kaproncára látogat, a férfiaknál a Szeged a Flensburgot fogadja

Ezen a hétvégén is nagyüzem lesz a kézilabda-pályákon, a Bajnokok Ligájában mind a négy magyar együttes pontszerzési eséllyel léphet pályára. A legnehezebb mérkőzés a Veszprém férficsapatára vár, amely a címvédő Montpellier vendége lesz.

Amorimra 20181013
Amorimra, a győriek brazil világklasszisára Horvátországban is kulcsszerep vár (Fotó: MTI - Krizsán Csaba)

Sebzett fenevadhoz hasonlította Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya a Montpellier együttesét, amely meglepetésre tavasszal megnyerte a Bajnokok Ligáját, majd még nagyobb meglepetésre az új szezonban, négy fordulóban még nem szerzett pontot, ezért ma (17.30 óra, tv: Sport1) a magyar csapat ellen akar javítani. „Ez egy sorsdöntő összecsapás lesz a Montpellier-nek, de persze nekünk is. Sebzett fenevad ellen mindig nehezebb játszani. Nyilván a hazai pálya előnyét fogják élvezni, és a tét óriási mindkét együttes számára” – magyarázta Nagy László. Ezen a mérkőzésen mutatkozik be a Veszprém új vezetőedzője, a spanyol David Davis, aki hatodik edzője az elmúlt tíz évben a magyar együttesnek, míg Patrice Canayer 1994 óta irányítja a Montpellier csapatát.

A férfi BL B csoportjának rangadója a vasárnapi (17.30, Sport1) Szeged–Flensburg mérkőzés lesz. A szegediek 11 mérkőzés után továbbra is veretlenek a szezonban: a BL-ben négy, az NB I-ben hét sikert számlálnak. A Flensburg hazai pályán kikapott a horvát PPD Zagrebtől, majd idegenben a szlovén Celje csapatától. „Meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtunk, és ez mindenképpen biztató. Ezzel együtt az idei BL-mérkőzéseinket úgy nyertük meg, hogy csak egy félidőn át kézilabdáztunk a megfelelő szinten, és ez a Flensburg ellen biztosan nem lesz elég. Most hatvan percig kell maximális összpontosítással játszanunk” – nyilatkozta a szegedi klub honlapján Juan Carlos Pastor vezetőedző.

A női BL második fordulójában vasárnap (18.45, Soprt1) a Győr a horvát Podravka Koprivnica vendége lesz, míg az FTC a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja (14.30, Sport1) Érden. A csapat sérült ászát, Nora Mörköt tegnap megműtötték, orvosi vélemény szerint legalább féléves kihagyás vár rá. A horvát csapat ugyan múlt vasárnap 28–26-ra győzött a német Thüringer HC otthonában, ennek ellenére a címvédő magyar együttes a mérkőzés esélyese. Az FTC az első fordulóban elszenvedett 36–31-es bukaresti vereség után javíthat a norvég bajnok ellen.