Sport

Pénz jár a tanuló edzőknek

Kajak-kenu. Az új program az idén hat főt támogat

A legsikeresebb hazai sportág, a kajak-kenu vezetői megtehetnék, hogy hátradőljenek, hiszen a magyarok minden korosztályban a világ legjobbjai.

A szövetség vezetése azonban nem tétlenkedik, mert jól tudja, csak folyamatos fejlődéssel tartható előnyünk a nemzetközi mezőnyben. Éppen ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség bevezeti a Granek István tanulmányi támogatási programot, amely edzőknek nyújt anyagi támogatást a szakmai továbbképzéshez.

„Újabb fontos fejezetéhez érkezett a sportág – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató. – Az új program az idén hat fő számára nyújt támogatást a szakmai továbbképzéshez. Fontosnak tartjuk a folyamatos ismeretbővítést, és azt is, hogy az eredményességen túl minél magasabb képesítéssel rendelkezzenek az edzők. A saját tanulmányi támogatási rendszerünkkel ehhez a folyamatos fejlődéshez szeretnénk segítséget nyújtani. A programmal kifejezetten a szakember- és edzőképzéshez, a felsőfokú edzőképzéshez kívánunk anyagi támogatást nyújtani. A programra jelentkezhetnek jelenlegi edzők, de versenyzők is, akik pályafutásuk végén a sportágban képzelik el a jövőjüket.”