Sport

Olasz győzelemmel ért véget a Tour de Hongrie

Kerékpár. Valter Attiláé lett a legjobb magyarnak járó fehér trikó

Az olasz Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt. A hazai versenyzők közül a 15. helyezett Valter Attila bizonyult a legjobbnak a 865 kilométeres viadalon.

Egyre több nézőt vonz a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie, amelyen az európai középmezőny és a hazai legjobb bringások rajtoltak. Az összetettben a rutinos, 32 éves Manuel Belletti végzett az élen – 2010-ben szakaszt nyert a Giro d’Italián, melyen idén öt etapon is az első tízben zárt – aki a Tour de Hongrie második olasz győztese: 1930-ban Vasco Bergamaschi diadalmaskodott.

„Nagyon boldog vagyok, hatalmas dolog számomra ez a siker, hiszen először nyertem összetettet többnapos versenyen” – értékelt a győztes, aki szerint a záróetap kicsit nehezebb volt, mint azt előzetesen gondolták. „Nem akartam kockáztatni, fontos volt megőrizni az összetett elsőséget” – hangsúlyozta Belletti, aki a pontverseny győzteseként zöld trikós is lett. Hozzátette: csapata, az Androni Giocattoli-Sidermec remekül teljesített az egész héten.

Az összetett második helyén a lengyel Kamil Malecki, a harmadikon pedig az olasz Paolo Toto végzett.
A legjobb hegyimenőt illető piros mezt a lengyel Patryk Stosz érdemelte ki Valter Attila előtt, aki az összetett legjobb magyarjának járó fehér trikót ölthette magára a viadal végén. „Mindent megtettünk azért, hogy az enyém legyen a piros trikó, harminc kilométeres óránkénti tempó fölött jöttünk felfelé. Az emelkedők azonban túl rövidek voltak, így a piros trikós velem tudott maradni, és gyorsabb volt nálam, megérdemelten nyert – mondta Pannon Cycling Team versenyzője. – Sajnálom, mert szép lett volna a hegyi trikót elhozni, jövőre újra megpróbálom.”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom